Απάντηση οικογένειας Λιάπη σε νέες καταγγελίες - Δίωξη σε βάρος βουλευτή ΝΔ για φέσι στο Δημόσιο

Πριν ακόμα κοπάσει ο θόρυβος από τη σύλληψη του Μ. Λιάπη για τις πλαστές πινακίδες ο πρώην υπουργός βρέθηκε και πάλι στο μάτι του κυκλώνα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής» η εξοχική του κατοικία, ένας πολυτελές πετρόκτιστο σπίτι στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας φαίνεται πως είχε στο παρελθόν ανακαινιστεί με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να γίνει ξενώνας, κάτι όμως που ποτέ δεν έγινε και ουδέποτε φιλοξενήθηκαν τουρίστες. Απαντώντας στα δημοσιεύματα, η Βασιλική Λιάπη, θεία του Μιχάλη Λιάπη, η οποία του μεταβίβασε το ποσοστό ιδιοκτησίας της ξεκαθάριζε ότι αυτήν ήταν που πήρε την επιδότηση και ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ).

 

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως η οικογένεια του Μιχάλη Λιάπη χρησιμοποίησε τις κοινοτικές επιδοτήσεις κατά την περίοδο του 1992 με 1993, την εποχή που ο κ. Λιάπης ήταν υφυπουργός Εμπορίου.

Σημείωνε ακόμα πως η σχετική χρηματοδότηση εγκρίθηκε από την εταιρεία ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. και την έγκριση φέρεται να υπέγραψε ο τότε νομάρχης και σημερινός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος ο οποίος διώκεται μαζί με άλλα 17 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου για απιστία, την περίοδο του 2007 καθώς υπάρχουν καταγγελίες πως παρείχαν παράνομα εγγύηση στην εταιρεία ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. για να εξασφαλίσει δάνειο 4,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», πρώην στελέχη της εταιρίας καταγγέλλουν ότι ο Μιχάλης Λιάπης χρησιμοποίησε τη θέση του ως υφυπουργός Εμπορίου και ενέταξε την πολυτελή οικία – που ανήκε τότε στη θεία του Βασιλική Λιάπη – σε κοινοτικό πρόγραμμα για την προώθηση του αγροτουρισμού, με στόχο την κατασκευή περίπου πέντε τουριστικών καταλυμάτων.

Μένει φυσικά να αποδειχθεί το κατά πόσο τα κονδύλια αυτά αξιοποιήθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η απάντηση της Βασιλικής Λιάπης

Απαντώντας πάντως στα δημοσιεύματα, με ανακοίνωση της η θεία του του Μιχάλη Λιάπη, Βασιλική σημειώνει τα εξής:

- Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της.

 - Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος.

  - Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτισε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχειρήσης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος.

 - Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της στον εκ του συζύγου της ανηψιό.

  Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη, αλλά και κακόβουλη».

Με πληροφορίες από Ημερησία, real.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04/01/2014 - 14:19