Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Αύξηση κατά 70% στην κατάθεση πινακίδων στο Νομό Σερρών

Περισσότερες απο 3.500 πινακίδες αυτοκινήτων κατατέθηκαν στην εφορία του νομού Σερρών , συνολικά  για το 2013. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά περίπου 70% σε σχέση με  το 2012, που κατατέθηκαν 2.000 πινακίδες. Αυξημένος κατά 15% είναι και ο αριθμός των πινακίδων  φορτηγών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσεως που κατατέθηκαν συνολικά για το 2013 στο νομό Σερρών, σε σχέση με το 2012.  Συνολικά τη χρονιά που έφυγε  κατατέθηκαν 700 πινακίδες, εκ των οποίων οι 670 τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Το 2012 κατατέθηκαν περίπου 600 πινακίδες , αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με το 2011. Την τριετία 2011-2013 ο αριθμός των πινακίδων φορτηγών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης που κατατέθηκε στην υπηρεσία Συγκοινωνιών ανέρχεται στο 50%. Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι της υπηρεσίας το κλίμα είναι βαρύ καθώς οι περισσότεροι παραδίδουν τις πινακίδες τους με βαριά καρδιά, καθώς δεν μπορούν να  ανταποκριθούν στην συντήρηση των οχημάτων τους.

Ποδαρικό με κοριτσάκι

Κοριτσάκι είναι το πρώτο μωρό του 2014  που γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Σερρών, γεμίζοντας  χαρά τους γονείς του. Το κοριτσάκι γεννήθηκε σήμερα (2/1/14) στις 9 το πρωί , 2 κιλά και 870 γραμμάρια.

Κοπή βασιλόπιτα στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα " Ο Ευαγγελισμός "

Την βασιλόπιτα της θα κόψει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου , στην ταβέρνα "Πανόραμα" στις 7 το βράδυ, η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυρίων και Δεσποινίδων " Ο Ευαγγελισμός". Η τιμή ανά άτομο είναι 13 ευρώ  και περιλαμβάνει πλούσιο μενού , ποτό και ζωντανή μουσική.


Το ΕΒΕ θα βράβευση του επιτυχόντες στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών των μελών του Επιμελητηρίου Σερρών που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας κατά το ακαδημαϊκό έτος  2013-2014,  θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 3 Ιανουαρίου , και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης»  (τρίτος όροφος του Επιμελητηριακού Μεγάρου). Στην εκδήλωση θα παίξουν οι Μουσικοί:
·         Νίκος Έξαρχος – Πιάνο
·         Στέφανος Σεκέρογλου – Βιολί
και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.serreschamber.gr
 
Γυναικοκρατία στη Ν. Πέτρα
 
Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου θα αναβιώσει στη Νέα Πέτρα το έθιμο της Γυναικοκρατίας ή ημέρα της Μπάμπως - Γκιουνού - Βρεξούδια.