Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και με δεδομένες τις ανάγκες που συνεχώς αυξάνονται, ο ΟΚΠΑΠΑ προχωρά την Κυριακή σε μία ανοιχτή εκδήλωση προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για την ενίσχυση των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση τροφίμων (μη ευπαθών προϊόντων για τα οποία δεν χρειάζεται ψυγείο) θα γίνεται την Κυριακή, στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, από τις εννέα το πρωί μέχρι τις τέσσερις μετά το μεσημέρι.

 
Εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού ΦΟΣΔΑ θα γίνουν το απόγευμα στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου. Ο Περιφερειακός ΦΟΣΔΑ σε πρώτη φάση αναμένεται να λειτουργήσει παράλληλα με τους υπάρχοντες Φορείς Διαχείρισης των Ιωαννίνων, της Άρτας, και της Πρέβεζας- Θεσπρωτίας. Σταδιακά και με βάση το θεσμικό πλαίσιο θα μπορέσει να ενσωματώσει όλους όσους λειτουργούν σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και να αναλάβει το συνολικό βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο.


Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με 11 θέματα  ημερήσιας διάταξης.

Έξι νέες επενδύσεις εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/04 με απόφαση που έλαβε η Γνωμοδοτική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση. Το συνολικό κόστος των επενδύσεων ανέρχεται σε 1.112.710,51ευρώ και το συνολικό ποσό ενίσχυσης σε 511.233,14 ευρώ.


Ο Δήμος Πωγωνίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου με τίτλο «THE LAKES ROUTE» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013», διοργανώνει Συνέδριο με Θέμα: «Τα Λιμναία οικοσυστήματα της Ηπείρου». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στην Αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονος στον Παρακάλαμο και είναι «ανοιχτό» στο ευρύ κοινό.

 

19χρονος Ρομά, από το Λούρο της Πρέβεζας, συνελήφθη με την κατηγορία ότι υπό την απειλή όπλου και με 2 συνεργούς του λήστεψε πρατήριο βενζίνης στην Γραμενίτσα ¶ρτας Το ποσό που οι 3 δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν ήταν 220 ευρώ! Η αστυνομία προσήγαγε ως ύποπτο, τον 19χρονο Ρομά, ο οποίος αναγνωρίστηκε απ' τη ιδιοκτήτρια του πρατηρίου, η οποία  αναγνώρισε επίσης  και τον 15χρονο αδερφό του ως συνεργό, ο οποίος επίσης καταζητείται μαζί με ένα ακόμα νεαρό άτομο.