«Χάθηκε» το εξάμηνο για τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ

Απόφαση ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να σωθεί το εξάμηνο έλαβαν οι καθηγητές της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, που συνεδρίασαν μυστικά, υπό τον φόβο της διακοπής της συνεδρίασης.

Οι καθηγητές του τμήματος αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, ότι «προκειμένου να περισωθεί το κύρος της σχολής» δεν μπορεί να θεωρηθεί εξάμηνο το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως την εξεταστική του Φεβρουαρίου.

Για να ισχύσει και τυπικά η απόφαση, πρέπει να επικυρωθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος. Πάντως, η διοίκηση της Σχολής κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι, ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι χάνεται...

Κατά τη συνεδρίαση κατατέθηκε και πρόταση να γίνουν μαζί τα δύο εξάμηνα συνεχόμενα και -στη συνέχεια- όλες οι εξετάσεις του έτους, κάτι που, όμως, τελικά καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία. Αντίθετα, «για λόγους προστασίας του διεθνούς κύρους του ιδρύματος», η διοίκηση της σχολής αποφάσισε να μην ισχύσει η απώλεια του εξαμήνου για τους ξένους φοιτητές, που παρακολουθούν το πρόγραμμα Erasmus.

Είναι η πρώτη φορά που χάνεται εξάμηνο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/12/2013 - 14:20