Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Εκδήλωση του Συλλόγου " Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης "

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σερραϊκή Βυζαντινή Χορωδία " Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης "  διοργανώνει εορταστική εκδήλωση για την Μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σερρών , στις 7 το βράδυ. Για την γέννηση του Θεανθρώπου θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Γκουζούνης , ιεροκήρυκας της Μητρόπολης  και θα ακολουθήσουν ύμνοι των Χριστουγέννων απο την χορωδία του Συλλόγου με διευθυντή του κ. Γιάννη Παπαχρόνη. Η εκδήλωση τελεί υπό την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Θεολόγου.
 
Οι γυναικείες μορφές στην Οδύσσεια – Καλυψώ, Κίρκη, Ναυσικά, Πηνελόπη – και η σχέση τους με τον Οδυσσέα

Στο τελευταίο μάθημα  της Κλασικής Παιδείας  του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου, του 2013, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. η τακτική συνεργάτης του Πνευματικού  Συμποσίου κ. Φανή Σοκόλη – Τζήκα, θα ασχοληθεί με το μεγάλο έπος του Ελληνικού Πολιτισμού, την Οδύσσεια του Όμηρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Ν. Δεμερτζής παρουσιάζει τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης του

Τις προγραμματικές θέσεις της  παράταξης του  " Ενωτική Κίνηση Σιντικής " θα παρουσιάσει  ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Δεμερτζής, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Ολυμπίκ στις 11.30 το πρωί.    

     
Βιβλιοπαρουσίαση


Δυο βιβλία του κ. Δανιήλ Χατζηηλιάδη θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στις 11 το πρωί. Πρόκειται για τα βιβλία " Χριστουγεννιάτικα  και άλλα διηγήματα " που θα παρουσιάσει ο π. Νικόλαος Βερβερίδης και " Η σημερινή κοινωνία μας " που θα παρουσιάσει ο π. Παύλος Παπαδόπουλος. Θα χαιρετήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας κ. Χατζηηλιάδης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με την παρουσία της η Χορωδία Φίλων Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής με χριστουγεννιάτικους ύμνους. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Κασάπης.