Συνέλευση των απεργών του ΕΚΠΑ σήμερα Παρασκευή

Με ανακοίνωσή της η Απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ, που διανύει τη δεύτερη ημέρα απεργιακής κινητοποίησης μετά την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης των εργαζομένων (νέα συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή), καταφέρεται εναντίον της πλειοψηφούσας παράταξης στο Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων, διότι με ανακοίνωσή της κήρυξε μονομερώς τη λήξη της απεργίας, χωρίς η συνέλευση να το έχει αποφασίσει, ενημέρωσε τα ΜΜΕ, ορισμένα εκ των οποίων μετέδωσαν αδιασταύρωτη την είδηση για λήξη της απεργίας. Ήδη χτες Πέμπτη είχε στηθεί κάλπη με θέμα της ψηφοφορίας την μομφή σε βάρος των συγκεκριμένων συνδικαλιστών, ένας εκ των οποίων αποτελεί συχνό φιλοξενούμενο του μορφώματος της λεγόμενης ΔΤ.

Η ανακοίνωση της απεργιακής επιτροπής του ΕΚΠΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης:


"Σε συνέχεια της προσφιλούς τακτικής της, η παράταξη ΑΣΚΠΑ, εμφανιζόμενη αυτή τη φορά ως Δ.Σ. του Συλλόγου, διαχωρίζει τη θέση της από την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, συντασσόμενη ανοιχτά με την κυβερνητική πολιτική των απολύσεων.


Αυτή τη φορά μάλιστα επιχειρεί να παραχαράξει παντελώς την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία είχε δύο σκέλη και υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία:

- Πρόταση μομφής κατά του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 178 εργαζόμενοι, κατά 15 και λευκό 15.
- Συνέχιση της απεργίας. Την πρόταση της ΑΣΚΠΑ για λήξη της απεργίας υπερψήφισαν 6 εργαζόμενοι, ενώ 8 ψήφισαν λευκό.

Η παράταξη ΑΣΚΠΑ συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση. Η πρόεδρος του Συλλόγου παρενέβη στη διαδικασία, ενώ την πρόταση της παράταξης παρουσίασε ο αντιπρόεδρος.
Όταν διαπίστωσαν ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα, αποχώρησαν με τις πενιχρές δυνάμεις που τους έχουν απομείνει λόγω της πλήρους ευθυγράμμισής τους με την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και της προσφυγής τους σε υπόγειες διαπραγματεύσεις πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων.


Βγαίνοντας από το κτίριο, παράγοντές της ΑΣΚΠΑ έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ ότι δεν αναγνωρίζουν τη Γενική Συνέλευση που συνέχιζε να διεξάγεται, ως μη έχουσα απαρτία. Είναι απορίας άξιο γιατί αυτό δεν το έθεσαν στη Γενική Συνέλευση.

Είναι πράγματι πρωτότυπη τακτική να θέτει παράταξη με 5 στις 9 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο ζήτημα απαρτίας στα ΜΜΕ και όχι στη Γενική Συνέλευση. Αυτό κάτι λέει για τις πραγματικές δυνάμεις της.
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία με κάλπη για την πρόταση μομφής εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.


Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής ήταν: 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έκπτωτο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου.

Μετά από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, η ΑΣΚΠΑ, που απείχε από τη διαδικασία, ως ΔΣ αυτή τη φορά, έβγαλε μια κατάπτυστη ανακοίνωση επικαλούμενη συνεδρίαση του ΔΣ που δεν έγινε.
Δεν είναι η πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της απεργίας, που οι 5 εκπρόσωποι της ΑΣΚΠΑ αποφασίζουν να συνεδριάσουν μόνοι τους.

Αυτή τη φορά όμως προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: δηλώνουν ότι η απεργία έληξε με δική τους απόφαση. Άξιος ο μισθός τους. Ανάξια η συνδικαλιστική συμπεριφορά τους.

Επί 14 εβδομάδες, οι απεργίες αποφασίζονται από Γενικές Συνελεύσεις. Και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης θα λήξουν. Όχι με απόφαση μιας παράταξης που γαντζώνεται από τις καρέκλες ενός ΔΣ που έχει καθαιρεθεί για να μην απολέσει την εξουσία και τα προνόμιά της.


Οι αντικαταστατικές ενέργειες της ΑΣΚΠΑ οδήγησαν στην καθαίρεση του ΔΣ. Ας το πάρει απόφαση. Στην αυριανή (Παρασκευή 13/12) Γενική Συνέλευσή μας θα αποφασίσουμε για τη συνέχιση ή μη των απεργιακών μας κινητοποιήσεων".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13/12/2013 - 17:43