Εργαζόμενοι Σισμανόγλειου: Όχι διώξεις συναδέλφων στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στις διώξεις συνδικαλιστών στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, διατυπώνουν οι εργαζόμενοι στο "Σισμανόγλειο" νοσοκομείο. Στο ψήφισμά τους τονίζουν:

"Καταδικάζουμε κάθε μορφή δίωξης εις βάρος των συναδέλφων του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η ΕΔΕ στο  νοσοκομείο της Κέρκυρας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν από δύο μήνες και ανέδειξαν από τότε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο, με τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη. Τότε κατά τη διάρκεια εφόδου των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας στο Γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας, οι εργαζόμενοι θεώρησαν αυτονόητο να καταθέσουν στους απεσταλμένους του Υπουργείου τα δεκάδες προβλήματα που μαστίζουν το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας (έλλειψη προσωπικού και υλικών, απλήρωτη εργασία για μήνες σχεδόν όλων των εργαζομένων, υπερεργασία του προσωπικού προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες).


Η άρνηση των ελεγκτών να καταγράψουν τα προβλήματα αυτά, οδήγησε στην έντονη αντιπαράθεση με όλους τους εργαζόμενους που εδώ και δύο χρόνια δίνουν μάχη για να μην καταρρεύσει πλήρως το σύστημα υγείας του νησιού ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε και τη φαρσοκωμωδία που έχει στηθεί από τον κ. Γεωργιάδη σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Έτσι μετά από μήνες υποτιθέμενων ελέγχων ο υπουργός υγείας δε θεώρησε απαραίτητο να διεξάγει καμία ΕΔΕ για:

·         Την παράνομη και απλήρωτη υπερεργασία του προσωπικού των νοσοκομείων
·         Την παράνομη ανεξόφλητη εργασία των γιατρών που εφημερεύουν με χρωστούμενα μηνών
·         Τα δεκάδες παράνομα προγράμματα εφημέρευσης που υπογράφονται καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας
·         Τις εγκληματικές ελλείψεις σε άκρως απαραίτητα και βασικά υλικά
·         Τις άκρως ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα νοσοκομεία
·         Τους θανάτους ασθενών λόγω έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ
·         Την παράνομη νοσηλεία ασθενών σε ράντζα
·         Την εγκληματική αμέλεια του κράτους απέναντι στους εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες

Διεξάγει όμως εντελώς τυχαίως ΕΔΕ εναντίων του προέδρου και του αντιπροέδρου του Ενιαίου σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, του προέδρου της  Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας και ενός ειδικευόμενου ιατρού.


Στην ΕΔΕ που διεξάγεται στην Κέρκυρα δε στοχοποιούνται μόνο οι Κερκυραίοι συνάδελφοι. Στοχοποιούνται όλες οι φωνές εργαζόμενων και πολιτών ενάντια στη πολιτική που δολοφονεί τη δημόσια υγεία στη χώρα μας. Στοχοποιούνται όλοι οι ασθενείς που αποζητούν υγειονομική κάλυψη και είτε δεν την βρίσκουν είτε τη βρίσκουν υπό άθλιες συνθήκες.


Στα γεγονότα της Κέρκυρας αντικατοπτρίζεται όλη η αλήθεια γύρω από τη σύγκρουση που επιτελείται στο χώρο της υγείας. Από τη μία ο Υπουργός υγείας που απολύει γιατρούς και εργαζόμενους, καταργεί την πρωτοβάθμια υγεία στη χώρα μας, καταπατά τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των ασθενών και διώκει συνδικαλιστές.

Από την άλλη, όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που με τη στήριξη του ελληνικού λαού παλεύουν ενάντια στην καταστροφή του ΕΣΥ, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους. Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των συναδέλφων. Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται".