Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Σε Σέρρες και ΕΡΑ Σερρών ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Σταθάκης
 
Την Παρασκευή και το Σάββατο 13-14 Δεκεμβρίου, πρόκειται να βρεθεί στο Νομό Σερρών ο βουλευτής Χανίων, καθηγητής πολιτικής οικονομίας και υπεύθυνος του Τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης. Ο  βουλευτής κατά την άφιξή του, στις 11:00 π.μ., θα επισκεφθεί τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ Σερρών, που συνεχίζει να εκπέμπει αυτοδιαχειριζόμενος από τους εργαζόμενους εδώ και τόσους μήνες. Στην συνέχεια θα έχει συνάντηση με συνδικαλιστικούς φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (Εργατικό Κέντρο – ΑΔΕΔΥ). Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 8:30, θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στο Ξενοδοχείο Ολύμπικ, στο Σιδηρόκαστρο, ενώ το πρωί του Σαββάτου, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ, με θέμα “Αναπτυξιακό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ – Άξονες αναπτυξιακής πολιτικής”.

Στο σφυρί τα Λουτρά Σιδηροκάστρου

Πέντε μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και η Δημοτική Αρχή Σιντικής βγάζει στο σφυρί τα Λουτρά Σιδηροκάστρου. Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στις 8 το βράδυ,  θα κληθεί να αποφασίσει για την ενοικίαση ή όχι  των Λουτρών. Η πρώτη ενημέρωση απο τον δήμαρχο κ. Απόστολο Καρύδα  έγινε στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου, επισημαίνοντας πως τα Λουτρά θα εκμισθωθούν  για 25 χρόνια , με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό  παραδίδοντας παράλληλα στους δημοτικούς  συμβούλους τα τεύχη δημοπράτησης.  Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την ανησυχία των εργαζομένων για την τύχη τους, ενώ ανοιχτό παραμένει το ερώτημα εάν θα συνεχίσει να υπάρχει η Δημοτική Επιχείρηση " Σιντικη ΔΑΕ " στην οποία ανήκει και  το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Άγκιστρο, το οποίο μετά την διόρθωση μια μεγάλης βλάβης που είχε υποστεί ξεκίνησε η επαναλειτουργία του και αναμένεται να φέρει έσοδα στον Δήμο. Αδιευκρίνιστο παραμένει και το τι θα γίνει με το νέο ξενοδοχείο το οποίο παραμένει γιαπί εδω και χρόνια.  Για ξεπούλημα των Λουτρών κάνει λόγο η αντιπολίτευση και αναρωτιέται γιατι  αυτή η σπουδή να νοικιαστούν τα Λουτρά πέντε πριν τις δημοτικές εκλογές.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων Αντιπτέρισης στο Σιδηρόκαστρο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αντιπτέρισης για μια ακόμη φορά αναγνωρίζοντας τη δυναμική του Badminton στο  Σιδηρόκαστρο αποφάσισε να διοργανώσει με τη συνδρομή των τριών σωματίων της πόλης  ( ΡΟΥΠΕΛ, ΚΑΣΤΡΟ, ΔΙΑΣ) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων στις 4και 5 Ιανουαρίου 2014. Βετεράνοι του αθλήματος απ΄όλη την Ελλάδα θα αγωνιστούν για μία θέση στο βάθρο των νικητών. Να σημειωθεί  ότι η ΕΟΦΣΑ το 2014 θα οργανώσει αρκετά πανελλήνια πρωταθλήματα στο Σιδηρόκαστρο  έτσι ώστε η μεγάλη διοργάνωση ( ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ ) που είναι προγραμματισμένη για 14-18 Μαΐου να πραγματοποιηθεί με επιτυχία .
 
Τρεις ακόμη παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ με τα " Το κίτρινο σκυλί" και "Ιδρώνει η καρδιά μου "

Συνεχίζονται την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, οι παραστάσεις των έργων «Το κίτρινο σκυλί» του Μισέλ Φάις & «Ιδρώνει η καρδιά μου» του Παναγιώτη Γκούβερη, που ανέβασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στα πλαίσια του χειμερινού προγράμματος της Κεντρικής του Σκηνής. Ώρα έναρξης των παραστάσεων: 21.15 ΄μ.μ.


Eρώτηση Μάρκου Μπόλαρη για την ΕΡΑ Σερρών
 
Ερώτηση προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Τηλεόραση κ. Π. Καψή κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής κ. Μάρκος Μπόλαρης, για τη συνέχιση της λειτουργίας των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΑ, μεταξύ των οποίων και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Σερρών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.:
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ: Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Τηλεόραση κ. Π. Καψή
ΘΕΜΑ: «Η συνέχιση της λειτουργίας των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΑ, μεταξύ των οποίων και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Σερρών, συνιστά επιτακτική εθνική ανάγκη και δημοκρατικό δικαίωμα για αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών»
Έξι μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι κάτοικοι της ελληνικής περιφέρειας, και ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και του Αιγαίου δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ραδιοφωνικό δελτίο ειδήσεων ούτε εθνικής ούτε περιφερειακής εμβέλειας, με αποτέλεσμα να αποξενώνεται και να φιμώνεται ο πολίτης της Περιφέρειας.


Είναι γεγονός πως σε κάποιες ακριτικές περιοχές αποσπασματικά φτάνει το σήμα διάφορων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας, ενώ σε κάποιες άλλες τα δελτία ειδήσεων που φτάνουν στους δέκτες των ραδιοφώνων των κατοίκων τους είναι στη βουλγαρική, στη σλαβική διάλεκτο των Σκοπίων, στην αλβανική ή στην τουρκική γλώσσα.


Είναι δεδομένο ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στις ακριτικές περιοχές της χώρας, τουλάχιστον ένας ανά περιφέρεια, αποτελούν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον πολίτη και την δημόσια ραδιοφωνική εκπομπή με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εθνικό και πολιτισμικό αφενός, και βέβαια στο πλαίσιο του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών της περιφέρειας να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση από το δημόσιο ραδιόφωνο.
Η σημερινή ελλιπής ενημέρωση από τον Ιούνιο του 2013 των Ελλήνων-κατοίκων της περιφέρειας και ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών όπου έχει σιωπήσει το δημόσιο ραδιόφωνο, συνιστά και καταστρατήγηση της συνταγματικής επιταγής για ισότητα και ίση μεταχείριση των πολιτών.


Μετά τα ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1.Έχετε προβεί σε μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας αναφορικά με τη λειτουργία των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ;
2. Προτίθεστε να λάβετε υπόψη σας για την εκπομπή του σήματος της Δημόσιας Ραδιοφωνίας τις τεχνικές μελέτες, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη την γεωμορφολογία της χώρας (ορεινοί όγκοι, νησιωτικότητα), ώστε το ραδιοφωνικό σήμα της δημόσιας ραδιοφωνίας να καλύπτει το σύνολο της επικράτειας και να φτάνει σε όλους τους πολίτες της χώρας;
3. Έχετε προβεί σε αξιολόγηση των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, σε συνδυασμό με τις εθνικές προτεραιότητες των ακριτικών περιοχών και τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας;
4. Τι προτίθεστε να κάνετε για τη συνέχιση λειτουργίας των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΑ, μεταξύ των οποίων και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Σερρών, ώστε κάθε πολίτης των ακριτικών αυτών περιοχών της χώρας να έχει πρόσβαση στην υπεύθυνη δημόσια ενημέρωση, όπως έχει δημοκρατικό δικαίωμα και αξίωση;
Ο ερωτών Βουλευτής
Μάρκος Μπόλαρης