Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας


ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ


Το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκε σήμερα (9.12) ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Du Qiwen, συνοδευόμενος από τον Οικονομικό και Εμπορικό Σύμβουλο της Πρεσβείας Sun Liwei και τον Πολιτιστικό Ακόλουθο της Πρεσβείας Zhang Zhan.
Η συζήτηση του Δημάρχου με τον πρέσβη της Κίνας επικεντρώθηκε στα θέματα  του εμπορίου, του τουρισμού και των πολιτιστικών και  μορφωτικών ανταλλαγών.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ


H Ελληνική Αστυνομία εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργανώνει πανελλήνια συγκέντρωση ειδών (τροφίμων, ρούχων κλπ), με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα.
Στην Κέρκυρα η πρωτοβουλία αυτή συντονίζεται από τη  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών του Χαμόγελου του Παιδιού, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία «Η Μέλισσα», της ΜΚΟ "ΠΑΛΜΟΣ", καθώς και του συλλόγου ΑΜΕΑ Κέρκυρας.
Η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση, εκτός Κυριακής στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, από τις 9.00 μέχρι τη 1.00, μέχρι και την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EL-PORT-AL


Ολοκληρώθηκε, με επιτυχία το διήμερο που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, τις 4 & 5 Δεκεμβρίου στα πλαίσια του προγράμματος EL-PORT-AL.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΟΛΚΕ:
Κατά την πρώτη ημέρα   πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την κοινή περιβαλλοντική δράση των λιμανιών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Αγ. Σαράντα και έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες από τα τρία λιμάνια, οι Λιμενικές Αρχές, η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, ο Δήμος Κέρκυρας, Οικολογικές Οργανώσεις και Σύλλογοι, καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς με την λειτουργία των λιμένων.
Τη δεύτερη μέρα   ακολούθησε συνάντηση εργασίας των εμπλεκομένων, στην οποία και αναλύθηκε διεξοδικά η επιμέρους εφαρμογή του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης για καθέναν από τους τρεις λιμένες, τα έως τώρα επιτεύγματα σε θέματα πιστοποιήσεων, εξοικονόμησης ενεργείας και πόρων  καθώς και οι μελλοντικοί στόχοι για μια πλήρη εναρμόνιση τους με τις διεθνείς πρακτικές.
Ειδικότερα, οι   στόχοι του διημέρου - που επιτεύχθηκαν στο σύνολο τους - συνοψίζονται στα ακόλουθα:
•    περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των Λιμένων Κερκύρας – Ηγουμενίτσας - Αγ. Σαράντα
•    αναγκαιότητα Ολοκλήρωσης του συστήματος καταγραφής υδάτινων πόρων
•    ανταλλαγή Τεχνογνωσίας και Παρατηρήσεων  - Προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία του Περιβαλλοντικού Συστήματος
•    παρακολούθηση και αξιολόγηση της περιβαλλοντικής κατάστασης με κύριο άξονα την βελτίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος των λιμανιών και της ευρύτερης περιοχής του Ιονίου πελάγους, μέσω της σύγκρισης περιβαλλοντικών δεικτών και μετρήσεων
•    διάχυση  της πληροφορίας με τη  δημιουργία Περιβαλλοντικής Βιβλιοθήκης για τις περιβαλλοντικές δράσεις και πρακτικές που υιοθετούνται καθώς και την ενημέρωση του κοινού με άρθρα και ενημερωτικά δελτία μέσω του Website (www.elportal.eu)    

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ.


Συνεδριάζει την Τετάρτη 11 του μηνός το Δημοτικό Συμβούλιο, με 44 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.   

ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  


Την Τετάρτη 11 του μηνός θα πραγματοποιηθούν οι ορκωμοσίες των νέων αποφοίτων του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας.
Στην τελετή θα παραστεί, ως επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ


«Anna Wich-Φωτογράφος»  είναι ο τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί την Τρίτη (10.12), στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας.
Πρόκειται για μια ταινία του Σταύρου Καπλανίδη, παραγωγής του 2013, που είναι αφιερωμένη στη Γερμανίδα φωτογράφο  Anna Wich.
Η προβολή θα αρχίσει στις 9.15 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΝΤΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΤΑ


Στον 7 ΤΕΧΝΩΝ θα εμφανιστούν το Σάββατο 14.12 ο Νίκος Ξυδάκης και ο Σταύρος Λάντσιας. Μαζί τους, οι μουσικοί: Δημήτρης Χουντής : Σοπράνο Σαξόφωνο και Γιώργος Καλούδης : Τσέλο, Κρητική Λύρα, Μαντολίνο & Κρουστά.
Η συναυλία θα αρχίσει στις 10.00 το βράδυΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Εκδήλωση με τίτλο «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ,  ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, Dr Seuss: How the Grinch Stole Christmas», θα φιλοξενηθεί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Σάββατο 14.12, στις 12.00 το μεσημέρι.
Την εκδήλωση οργανώνουν η Δημόσια Βιβλιοθήκη, η Αμερικανική Γωνιά της Βιβλιοθήκης και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών EXCELLENCE.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία θα δώσει η Χορωδία Κερκύρας, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 8.00, στο Δημοτικό Θέατρο.  
Συμμετέχουν το ανδρικό, το παιδικό και το νεανικό τμήμα της Χορωδίας, καθώς και τα τμήματα προετοιμασίας. Επίσης, το κουαρτέτο τρομπονιών “A TIRO”.    
Η διδασκαλία και η διεύθυνση είναι της Χριστίνας Καλλιαρίδου και η σκηνοθεσία του Πέτρου Γάλλια με τη σκηνοθεσία του ΔΗΠΕΘΕ.