Βίντεο μύησης νέων μελών βαραίνουν το κατηγορητήριο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Τα νέα ευρήματα που προέκυψαν έπειτα από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στους υπολογιστές των κατηγορουμένων τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλο Στ. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή οδήγησαν τις ανακρίτριες σε αναβολή των προγραμματισμένων απολογιών τους προκειμένου να ενημερωθούν για το νέο υλικό που συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία. Ο λόγος για βίντεο εκπαίδευσης νέων μελών, τα οποία φορούν κουκούλες, με πραγματικά όπλα, ενώπιον βουλευτή του κόμματος. 

Οι ανακρίτριες κάλεσαν τους Π. Ηλιόπουλο Στ. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή στο Εφετείο προκειμένου να τους ενημερώσουν για το νέο υλικό που απέστειλε η Αντιτρομοκρατική και προσδιόρισαν τις απολογίες για τις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες παρέλαβαν σκληρό εξωτερικό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή με τεράστιο όγκο δεδομένων από υπολογιστές των κατηγορουμένων, στικάκια, στοιχεία από ανάκτηση σβησμένων αρχείων από τους συγκεκριμένους υπολογιστές καθώς και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων.

Επιπλέον, στα νέα στοιχεία που απεστάλησαν στην ανάκριση υπάρχουν και βίντεο τα οποία εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σημαντικά. Συγκεκριμένα, φέρεται να υπάρχει βίντεο που, σύμφωνα με πληροφορίες, απεικονίζει ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και βίντεο εκπαίδευσης νέων μελών, τα οποία φορούν κουκούλες, με πραγματικά όπλα, ενώπιον βουλευτή του κόμματος

Διαφοροποίηση Μπούκουρα

Διαφορετική στάση έναντι των υπόλοιπων συναδέλφων του φαίνεται να τηρεί ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος χαρακτηρίζει νομότυπες τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορούμενων βουλευτών χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Παράλληλα επισημαίνει πως τον εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια και όχι άλλος βουλευτής.

Σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια υπογραμμίζεται ότι «τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την ελληνική Δικαιοσύνη».

Να σημειωθεί ότι με σημερινές δηλώσεις τους στο Εφετείο ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι βουλευτές, Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής, χαρακτήρισαν αντισυνταγματικές τις έρευνες στα σπίτια τους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06/12/2013 - 22:21