Αρνητικά για αλκοόλ βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του οδηγού, ωστόσο εκκρεμούν ακόμα αυτά για ναρκωτικές ουσίες REUTERS/ERIC THAYER

ΗΠΑ: Αρνητικό το αλκοτέστ για τον οδηγό του τρένου που εκτροχιάστηκε

Δεν βρέθηκαν ίχνη αλκοόλ στις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο οδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε την Κυριακή στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι.

 

Σύμφωνα με τον Ερλ Γουίνερ, υπεύθυνο της έρευνας που πραγματοποιεί η Ομοσπονδιακή Αρχή για την Ασφάλεια των Συγκοινωνιών, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 46χρονου Γούιλιαμ Ροκφέλερ βγήκαν αρνητικά.

Ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, πιθανώς το δυστύχημα οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», καθώς η αμαξοστοιχία κινούνταν με ταχύτητα 131 χιλιομέτρων ανά ώρα, τρεις φορές δηλαδή μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη στο συγκεκριμένο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου. Οι αρχές εικάζουν ότι ο οδηγός ήταν «αφηρημένος» και αντέδρασε πολύ αργά προκειμένου να αποφύγει τον εκτροχιασμό του τρένου.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν κατέδειξαν «κανένα μηχανικό πρόβλημα ή μηχανική ανωμαλία» στα φρένα, ωστόσο οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

 

Πηγής: ΑΜΠΕ, Reuters

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04/12/2013 - 03:09