Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ψαράς χάθηκε στη λίμνη Κερκίνη

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη (3/12) οι έρευνες για τον εντοπισμό του 52χρονου ψαρά από τα Χρυσοχώραφα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν, χθες το απόγευμα, στη λίμνη Κερκίνη. Άνδρες της ΕΜΑΚ, με δύο δύτες, βουτούν από το πρωί στα θολά νερά της λίμνης, προκειμένου να εντοπίσουν τον ψαρά, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών. Οι έρευνες εστιάζονται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η βάρκα του, παράκτια του Λιθοτόπου. Ψαράδες και συγγενείς του αγνοούμενου βρίσκονται από νωρίς το πρωί στη λίμνη Κερκίνη και βοηθούν στις έρευνες για τον εντοπισμό του, απομακρύνοντας, παράλληλα, τα δίχτυα τους από τη λίμνη. Τα τελευταία σημεία ζωής από τον 52χρονο δόθηκαν χθες το απόγευμα. Η απουσία του έγινε αντιληπτή λίγο προτού πέσει η νύχτα, με τη βάρκα του να πλέει ακυβέρνητη στα βαθιά νερά τη λίμνης.

anexartitos.gr

 «Το παιδί ως θύμα»: Εκδήλωση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Σερρών, η Δημόσια Βιβλιοθήκη και ο Σύλλογος Φίλων - Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Σερρών σας καλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Το παιδί ως θύμα»... το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στις 19.00 στα Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφτατζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών με κεντρικές ομιλήτριες τις

-          Σοφία Γιοβάνογλου, διδάκτωρ Νομικής επ.συνεργάτις του ΑΠΘ.

-          Στέλλα Καράπα, Ψυχολόγος,υπ. Διδάκτωρ ΑΠΘ, Επ. υπεύθυνη «Καταφύγιο Γυναίκας» Θεσσαλονίκης.

Αφιέρωμα στον Καβάφη από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωση με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννησή του! Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών, η Εταιρεία Μελέτης & Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος (Παράρτημα Σερρών) σας προσκαλούν στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου  στις 19:00  στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφατζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών. Ομιλήτρια : η κ. Δήμητρα Τσεσμετζή - Μαραγκάκη , φιλόλογος. Απαγγελία ποιημάτων από τη φιλόλογο κ. Ελένη Ιωαννίδου. Πλαισιώνουν μουσικά την εκδήλωση η φιλόλογος κ. Ζωή Ψαρρά στο τραγούδι και ο κ. Σταύρος Παπαϊωάννου στην κιθάρα.

Δωρεάν διανομή τυριού φέτας σε απόρους

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, σας ενημερώνει ότι...σύμφωνα με τις Κοινές  Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε., στις 05-12-2013 ημέρα Πέμπτη στό Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ.  (1ο χιλιόμετρο Σερρών –Νιγρίτας), θα πραγματοποιηθεί  η διανομή τυριού Φέτα Π.Ο.Π.  στους επιλέξιμους φορείς της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Έναρξη της Πολιτείας των Ευχών με ΜΥΡΩΝΑ ΣΤΡΑΤΗ & ΗΣΑΙΑ ΜΑΤΙΑΜΠΑ!

Μια πάρα πολύ ωραία Χριστουγεννιάτικη διοργάνωση ξεκινάει όπως πολλοί από εσάς θα ξέρετε για πρώτη φορά στην πόλη μας από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ(Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών)... στις 6 Δεκεμβρίου στο Κεντρικό Πάρκο Σερρών (Θεατράκι) έως τις 6 Ιανουαρίου, η Πολιτεία των Ευχών. Με πολλές δράσεις,δραστηριότητες,παιχνίδια,συναυλίες και πολλά άλλα που μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Πολιτείας των Ευχών www.politeiaeuxon.gr Βέβαια μια τόσο ωραία διοργάνωση δε θα μπορούσε να μην έχει και μια πάρα πολύ δυνατή έναρξη και για αυτό το λόγο οι πολύ αγαπημένοι ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ & ΗΣΑΙΑΣ ΜΑΤΙΑΜΠΑ την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 9:00μμ θα είναι κοντά μας στις Σέρρες και στην Πολιτεία των Ευχών.

 «Έγδυσαν» οδικό δίκτυο κλέβοντας 50 κιλά καλώδιο!

Εξιχνιάστηκε η κλοπή καλωδίων χαλκού που έγινε σε εργοτάξιο στην Άνω Καμήλα Σερρών... Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το πρωί δύο άτομα 44 και 62 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Αρχικά, στην Ηράκλεια Σερρών, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων διαφόρων τύπων που κατείχαν με σκοπό την πώληση. Στη συνέχεια, στην κατοχή του 62χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 50 κιλά καλωδίων χαλκού και 5 κιλά χαλκού. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα ανωτέρω αντικείμενα διέθεσε ο 52χρονος  στον 62χρονο πριν από περίπου δύο μήνες. Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 52χρονος αφαίρεσε τα καλώδια και την ποσότητα χαλκού από τον κόμβο της Άνω Καμήλας Σερρών, μετά την αποξήλωση τους κατά την διάρκεια εργασιών κατασκευής του νέου οδικού δικτύου. Τα κατασχεθέντα καλώδια και ο χαλκός θα αποδοθούν σε αρμόδιο υπάλληλο Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03/12/2013 - 19:29