Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις ομαδικές απολύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική αντικοινωνική πολιτική η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Εγκληματική αντικοινωνική πολιτική χαρακτήρισε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, με αφορμή χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι το ζήτημα βρίσκεται στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

 

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:
 
«Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 27,9% και για τους νέους έχει εκτοξευτεί περίπου στο 65%, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων συνιστά εγκληματική αντικοινωνική πολιτική. Η αποδοχή και μόνο του Υπουργού Εργασίας ότι συζητάει ένα τέτοιο ενδεχόμενο με την τρόικα θρυμματίζει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί κόκκινων γραμμών, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε κόκκινες κορδέλες συσκευασίας των νέων θρασύτατων απαιτήσεων της τρόικας.
 
Ο λαός, οι 1.500.000 άνεργοι και η χώρα έχουν ανάγκη ακύρωσης των καταστροφικών μνημονίων και από αντικατάστασή τους από αναπτυξιακό πρόγραμμα παραγωγική ανασυγκρότησης και όχι από θέσπιση δικαιώματος απεριορίστων απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις, που θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη εκτίναξη της ανεργίας».
 
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03/12/2013 - 19:23