Στο πλευρό του Θ. Πελεγρίνη

Σε έκτακτη συνάντηση κάλεσε σήμερα τους πρυτάνεις ο υπουργός Παιδείας έπειτα από την ακραία απόφασή του παραπέμψει στο Πειθαρχικό με το αιτιολογικό της παράβασης καθήκοντος τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε αργία.

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ομόφωνο ψήφισμά της χαρακτήρισε αβάσιμη την πειθαρχική κατηγορία που του απαγγέλθηκε

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. εξέφρασε την αγανάκτησή του και έκανε λόγο για κίνηση που παραπέμπει σε πολύ σκοτεινές εποχές της ιστορίας της χώρας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ συνεχίζουν μέχρι και την Πέμπτη τον απεργιακό τους αγώνα όπου θα πραγματοποιηθούν εκ νέου γενικές συνελεύσεις

Δελτίο Τύπου Απεργιακής Επιτροπής Εργαζομένων ΕΚΠΑ
 

Ο υπουργός Παιδείας προχωρά στη χουντικής εμπνεύσεως κίνηση να απαιτήσει την παύση του Πρύτανη του μεγαλύτερου ΑΕΙ της χώρας. Η κίνησή του αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα μιας πολιτικής ακραίου αυταρχισμού, σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης στην οποία ανήκει, που έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας στην πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση, με 2 εκατ. ανέργους, 1 εκατ. εργαζόμενους απλήρωτους, κ.α.

 

Η κίνηση αυτή του υπουργού, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με τους απεργούς των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καταδεικνύει τον προσχηματικό χαρακτήρα που ο ίδιος προσδίδει σε κάθε τέτοια διαδικασία.

 

Αφού πέτυχε να συνδυάσει το όνομά του με μια ασύλληπτη σε ένταση εξάρθρωση όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος επικέντρωσε τις προσπάθειές του στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Επιλέγοντας την πολιτική της πλήρους αποδιάρθρωσής τους, προχώρησε στην επιβολή μαζικών απολύσεων σʼ αυτά, στέλνοντας στην εξαθλίωση εκατοντάδες εργαζόμενους και καθιστώντας τη λειτουργία τους πρακτικά αδύνατη.

 

Απέναντι στον απεργιακό μας αγώνα, η κυβέρνηση επιστράτευσε απειλές, ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία με προσφυγές στα δικαστήρια και πειθαρχικές διώξεις απεργών, λασπολογία, ψεύδη, κ.α., σε αγαστή συνεργασία με όσους συνεργάτες της μπόρεσε να ενεργοποιήσει, μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο.

 

Μετά την πειθαρχική δίωξη των απεργών, σήμερα διώκει και τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ.

 

Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, που αποφασίζεται από μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις με συντριπτική πλειοψηφία, δεν κατευθύνεται ούτε από τη Σύγκλητο, ούτε από τον Πρύτανη.

 

Θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει κλειστό με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

 

Με μείον 571 εργαζόμενους (56 που έχει καταργηθεί ο κλάδος τους, 172 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία λόγω μη απογραφής και 343 που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατόπιν μια έωλης διαδικασίας μοριοδότησης), το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

 

Ο υπουργός Παιδείας δε θέλει διάλογο. Θέλει μόνο να επιβάλει ένα καθεστώς υπολειτουργίας στα Πανεπιστήμια. Δεν τον ενδιαφέρει η ποιότητα των σπουδών που αυτά θα προσφέρουν. Δεν τον ενδιαφέρουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους που θα αναλάβουν να πληρώσουν ακριβά για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αποδόμησης και ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ-ΤΕΙ που η πολιτική της κυβέρνησης επιβάλλει.

 

Η οποιαδήποτε επίθεση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, είτε αφορά στους εργαζόμενους, τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό, είτε τον Πρύτανη, αποτελεί καθαρή πολιτική επίθεση. Και αποδεικνύει πόσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να επιβάλλει το σχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Αποφασισμένοι είμαστε όμως και εμείς

 

Στον εκβιασμό και την τρομοκρατία απαντάμε με συνέχιση της απεργίας»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03/12/2013 - 16:20