"Κλάταρε" το σύστημα εφημεριών στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης


Ορατές είναι πλέον οι συνέπειες στη δυσλειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων από τις περικοπές, με τελευταία περίπτωση το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τριμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ:

"Με το έγγραφο με αριθμό πρωτόκολλου 12567/25-11-2013 το οποίο υπογράφουν ο Δ.Δ κος Φράγγου και ο Π.Ο.Υ κος Τσατάνης ενημερωθήκαμε ότι για τον Δεκέμβρη «υπάρχει υπέρβαση της πίστωσης κατά 25.824,21 Ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι δεν δύναται να πληρωθούν οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2013 εξολοκλήρου».

Κατόπιν τούτου συγκλήθηκε Γ.Σ. των γιατρών του Νοσοκομείου. Αρχικά έγινε ενημέρωση των μελών.

Σε προφορική επικοινωνία μέλους του Δ.Σ. της ΕΙ.Ν.Α.Π. με τους νομικούς συμβούλους ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ αναφέρθηκαν κατηγορηματικά ότι: «σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν υπάρχει απλήρωτη εργασία και είναι παράνομος όποιος εν γνώσει του την παρέχει.

Επίσης οι εφημερίες των γιατρών είναι τακτικώς παρεχομένη ανά μήνα εργασία και όχι υπερωριακή απασχόληση» .

Οι γιατροί του Νοσοκομείου οφείλουμε να κάνουμε εσωτερική εφημερία όλες τις ημέρες του μήνα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή περίθαλψη των νοσηλευομένων ασθενών.

Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω για να είμαστε αφενός μέσα στο γράμμα του νόμου και αφ ετέρου στο πλαίσιο του υπάρχοντος κονδυλίου του Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το έγγραφο της διοίκησης η ΓΣ κατέληξε ότι αναγκαζόμαστε να μην πραγματοποιήσουμε τις γενικές εφημερίες στις 12, 15, 26, 29 Δεκεμβρίου 2013 Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας".

Η Τριμελής της ΕΙΝΑΠ του ΓΝ Παίδων Πεντέλης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54