«Και εθελούσιες αποχωρήσεις στη συμφωνία με την τρόικα»

Όχι μόνο απολύσεις, αλλά και εθελούσιες αποχωρήσεις, που δεν θα αποτελούν προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, περιλαμβάνει η συμφωνία με τη τρόικα, σύμφωνα με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου, η οποία, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει, ότι δεν θα έχουν σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών. Η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε πως «πολλά υπουργεία βρίσκονται στην τελική φάση της αξιολόγησης των φορέων τους».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου διευκρίνισε ότι εθελούσιες αποχωρήσεις δεν θα έχουν σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών. Όπως επεσήμανε, στο παρελθόν υπήρξαν «χρυσές» εθελούσιες έξοδοι, τις οποίες «το ελληνικό δημόσιο και οι φορολογούμενοι πλήρωναν πολλαπλά».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, πολλά υπουργεία βρίσκονται στην τελική φάση της αξιολόγησης των φορέων τους, σχετικά με το αν επιτελούν αποτελεσματικά τον σκοπό τους και αν αυτός ο σκοπός συνεχίζει να υφίσταται, διότι, όπως τόνισε, υπάρχουν και «οργανισμοί- φαντάσματα».

«Έχουν ψηφιστεί συγχωνεύσεις φορέων αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διοικητικό επίπεδο οι αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών τους. Πρέπει να σταματήσουμε να πατάμε σε δυο βάρκες» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να συμβάλει στη διοικητική διαδικασία και να έχει γνώμη, όμως η αξιολόγηση γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία.

«Περίπου 11.000 νέοι άνθρωποι, διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν περάσει από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν, κατά προτεραιότητα, σε θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις επανατοποθετήσεις» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ