Ειδήσεις από την ΕΡΑ ΣερρώνΣυνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου

Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στην αίθουσα " Γεώργιος Χρηστίδης" , στις 9 το βράδυ.

Σύσκεψη για το παραεμπόριο με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Ανάπτυξης

Με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Στέφανου Κομνηνού, θα παραγοντοποιηθεί  την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, σύσκεψη  φορέων για το παραεμπόριο. Ο κ. Κομνηνός ανταποκρίθηκε στην πρ4οσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Χρήστου Μέγκλα. Ο κ. Κομνηνός που θα συνοδεύεται απο    τον κ. Δημήτρη Μπουλούκο, αντιστράτηγο εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ, πρώην γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος,  ο οποίος ανέλαβε εθελοντικά το ρόλο του επιχειρησιακού του ΣΥΚΑΠ. Θα πραγματοποιηθεί κλειστή ειδική σύσκεψη αρμόδιων φορέων για το παραεμπόριο και θα ακολουθήσει ανοιχτή Ημερίδα για το κοινό με κύριο ομιλητή το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου (ΓΓΕ), ο οποίος μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει και το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) – ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία στοιχεία για την υποβολή αιτημάτων, τον προγραμματισμό, την έγκριση, τη διαδικασία προκήρυξης, ανάθεσης, σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με τη χρήση και εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και προωθείται από τη ΓΓΕ.
    Ο κ. Κομνηνός  θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα που θα ακολουθήσει.
 
Στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή της Ηράκλειας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν πριν μερικές ημέρες, στοχευμένοι έλεγχοι στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της, ενώ παρίσταντο δικαστικός λειτουργός, καθώς και υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β.
 
Οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιείται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού από την εκάστοτε Αστυνομική Διεύθυνση.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, ενώ συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί σκύλοι, κατά την οποία:
•           ελέγχθησαν πενήντα τέσσερα (54) άτομα και
•           συνελήφθησαν (2) άτομα και ειδικότερα:
         (1) ημεδαπός, ηλικίας 49ετών, σε βάρος οποίου εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις δικαστηρίων και συγκεκριμένα: του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε  σε ποινή κάθειρξης (10) ετών για διακεκριμένη κλοπή και φθορά και του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σιντικής με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) μηνών και χρηματική ποινή (300) Ευρώ για παράβαση του Κ.Ο.Κ. και για ανασφάλιστο όχημα.
         (1) ημεδαπός, ηλικίας 26 ετών, για κλοπή ρεύματος, διότι όπως διαπιστώθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ε.Η. ηλεκτροδοτούσε την οικία του από στύλο της Δ.Ε.Η., χωρίς να υπάρχει μετρητής.
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του ανωτέρω είχαν σχηματιστεί δικογραφίες για ληστεία την 13.09.2013 και για κλοπή Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου την 19.11.2013.Υπενθυμίζεται ότι:
•           ο προαναφερόμενος την 13.09.2013 παρείχε συνδρομή σε 19χρονο ημεδαπό μεταφέροντάς τον με το Ι.Χ. Επιβατηγό του σε κοντινή απόσταση από την οικία 75χρονης, όπου  ο 19χρονος τις μεσημεριανές ώρες της  ίδιας ημέρας εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στη μονοκατοικία της ηλικιωμένης και με την χρήση βίας της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα και τράπηκε σε φυγή. (Σχετικό το από 18.09.2013 Δελτίο Τύπου)
•           ο προαναφερόμενος την 19.11.2013 το απόγευμα αφαίρεσε το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ενός 38χρονου το οποίο ήταν σταθμευμένο στην Ηράκλεια Σερρών, ενώ εντός του οχήματος υπήρχαν διάφορα έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και (3) κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας (1.500) Ευρώ. (Σχετικό το από 21.11.2013 Δελτίο Τύπου)
 
Επιπροσθέτως, διενεργήθηκαν δεκατέσσερις (14) νομότυπες έρευνες σε οικίες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.