Ιταλία: Δημόσια κατακραυγή για τη δολοφονία της πασίγνωστης καφέ αρκούδας «Αμαρένα»

Τη δημόσια κατακραυγή έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο θάνατος της Αμαρένα, μιας καφέ αρκούδας.

Ένας 56χρονος Ιταλός την πυροβόλησε, όταν το ζώο προσπάθησε να μπει στο κτήμα του μαζί με τα δύο μωρά της.

Η Αμαρένα ήταν πασίγνωστη στην περιοχή και συχνά οι κάτοικοι της έδιναν λιχουδιές. Οι καφέ αρκούδες του εθνικού πάρκου στο Αμπρούτσο απειλούνται με εξαφάνιση.

Όπως δήλωσαν ειδικοί στον Ιταλικό Τύπο, η αρκούδα ενδέχεται να έφυγε από τα όρια του πάρκου για να βρει τροφή και νερό ενόψει του χειμώνα.

«Η εκτέλεση της αρκούδας Αμαρένα αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός ανήκουστης σκληρότητας. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, η οποία πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά» ανέφερε η πρόεδρος Οργάνωσης Προστασίας Ζώων Μικαέλα Βιτόρια Μπραμπίλα.

Πρόκειται για μια ιστορία που προκαλεί δημόσια κατακραυγή στην χώρα, με αιχμές κατά του δράστη αλλά και κατά του οξύτατου κλίματος που δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες στη Βόρεια περιφέρεια του Τρεντίνο, όταν νεαρός άνδρας είχε σκοτωθεί από αρκούδα.

Ενώ γίνεται λόγος για μήνυση του δράστη για πυροβολισμό από πρόθεση, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η αναζήτηση των κουταβιών, η οποία γίνεται και με τη βοήθεια drones, λόγω φόβου πως τα μικρά ζώα δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν μόνα τους.

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής