Πάνω από 2.000 πρόσφυγες έφτασαν στη Λαμπεντούζα το τελευταίο 24ωρο

Ρεκόρ αφίξεων προσφύγων και μεταναστών καταγράφεται στο νησάκι Λαμπεντούζα στην Ιταλία, καθώς ξεπέρασαν τις 2.000 ανθρώπους από διάφορες χώρες τις τελευταίες 24 ώρες. Το νησί, που έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια λόγω της προσφυγικής κρίσης, είναι για μια ακόμη φορά υπερπλήρες.

Σημειώνεται πως συνολικά έγιναν περίπου 4.000 αφίξεις τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη την Ιταλία, καθώς εκτός από τη Λαμπεντούζα, πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σε Σικελία και Καλαβρία. Παράλληλα, μέσα σε μια εβδομάδα έχουν σκοτωθεί 60 άνθρωποι στα ναυάγια που υπήρξαν. Εξάλλου, 5 αναγνωριστικά αεροπλάνα είδαν σήμερα δεκάδες βάρκες στη Μεσόγειο να πλέουν προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι τελευταίοι 267 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο νησί Λαμπεντούζα τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς διασώθηκαν 6 από τα 7 μικρά σκάφη στα οποία επέβαιναν με τη βοήθεια της ΜΚΟ Louise Michel και από την ακτοφυλακή.

Την Παρασκευή έφτασαν 43 σκάφη που μετέφεραν συνολικά 1.778 άτομα. Στο κέντρο υποδοχής  Imbriacola βρίσκονται 1.831 άνθρωποι, ενώ έχει δυναμικότητα για 400.

Οι διασωθέντες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, προέρχονται από τη Γουινέα, την Μπουρκίνα Φάσο, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Καμερούν, την Γκάμπια, τον Νίγηρα και το Μάλι. Τα περισσότερα σκάφη είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από λιμάνια της Τυνησίας ή από τη Λιβύη.