Πακιστάν: Κλείνουν αγορές, εμπορικά κέντρα και αίθουσες γαμήλιων δεξιώσεων για εξοικονόμηση ενέργειας

Μέτρα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν, καλώντας όλα τα εμπορικά κέντρα και τις αγορές να κλείνουν μέχρι τις 20:30 το βράδυ. Και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κλείνουν νωρίτερα και… οι αίθουσες γαμήλιων δεξιώσεων!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν σημείωσε ότι ο ο πρωθυπουργός Σεμπάζ Σαρίφ διέταξε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να περιορίσουν την κατανάλωση της ενέργειας κατά 30%. Όσον αφορά τα μέτρα που εγκρίθηκαν από το κυβερνητικό συμβούλιο για τις αγορές και τα εμπορικά κέντρα, ο Καουατζά Ασίφ σημείωσε ότι αυτά αποσκοπούν να εξοικονομήσουν στην πληγείσα οικονομικά χώρα περίπου 273,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν άμεσα είναι το κλείσιμο των αιθουσών γαμήλιων δεξιώσεων στις 22:00 καθημερινά. Πρόσθεσε ότι ορισμένοι εκπρόσωποι της αγοράς άσκησαν πιέσεις για διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε ότι απαιτείται το κλείσιμο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι τα επίπεδα των συναλλαγματικών διαθεσίμων της χώρας με δυσκολία καλύπτουν την μηνιαία αξία εισαγωγών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από αγορές ενέργειας από το εξωτερικό, με τα κεφάλαια που αναμένονταν βάσει ενός προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να έχουν καθυστερήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ