Ρωσία: Αυστηροποιείται το πλαίσιο για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Την τρίτη και τελική ανάγνωση ενός νόμου που επεκτείνει την υφιστάμενη απαγόρευση της προώθησης της “ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας” στα παιδιά, απαγορεύοντας την μεταξύ ατόμων όλων των ηλικιών ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη το κοινοβούλιο της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το euronews,η Κάτω Βουλή της Ρωσίας αυστηροποίησε τους ήδη αυστηρούς περιορισμούς στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Με ομόφωνη ψηφοφορία η Δούμα επέκτεινε την απα γόρευση της προώθησης αυτού που θεωρεί ως «ομοφυλόφιλη προπαγάνδα» σε ανηλίκους. Ο υφιστάμενος νόμος έχει στόχο να προωθήσει αυτό που το Κρεμλίνο αποκαλεί «παραδοσιακές ρωσικές αξίες».

”Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν. Μην μας επιβάλλετε εξωγήινες αξίες! Καταστρέψατε τις δικές σας και θα δούμε πώς θα τελειώσουν όλα. Σίγουρα, είναι τα Σόδομα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και οι ΗΠΑ έχουν γίνει το κέντρο αυτής της ακολασίας στον κόσμο. Αφήστε τους [Αμερικανούς] να ζήσουν έτσι, αλλά μην μας ενοχλείτε’, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμα, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν.

Το νομοσχέδιο είναι το πιο πρόσφατο μέτρο σε μια πολυετή καταστολή μιας ολοένα και πιο περιθωριοποιημένης ομάδας. Οι ακτιβιστές λένε ότι είναι ένα ακόμη πλήγμα για μια μαχόμενη μειονότητα.

“Εάν δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τον εαυτό μας, για τη δουλειά μας, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το είδος της βοήθειας που παρέχουμε , οι άνθρωποι δεν μπορούν να το μάθουν. Έτσι, ακόμα κι αν παρέχεται κάποια βοήθεια σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα στη Ρωσία και στην περιοχή μας, στο Αικατερίνμπουργκ και στην περιοχή του Σβερντλόφσκ, οι πολίτες πρώτα απ ‘όλα, δεν θα μπορούν να το γνωρίζουν. Δεύτερον, κάποιοι μπορεί να μην το σκεφτούν καν, ότι μια τέτοια βοήθεια είναι δυνατή μετά την υιοθέτηση αυτών των νόμων”, δήλωσε ο Αρσένι Παστούκοβ,  Διευθυντής του LGBT Resource Center.

Οι νομοθέτες λένε ότι υπερασπίζονται την ηθική απέναντι σε αυτό που υποστηρίζουν ότι είναι “μη ρωσικές” παρακμιακές αξίες που προωθεί η Δύση. “Οι ΛΟΑΤ αποτελούν σήμερα ένα στοιχείο υβριδικού πολέμου και σε αυτόν τον υβριδικό πόλεμο πρέπει να προστατεύσουμε τις αξίες μας, την κοινωνία μας και τα παιδιά μας”, δήλωσε τον περασμένο μήνα ο Alexander Khinstein, ένας από τους συντάκτες του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο πρέπει να εξεταστεί από την άνω βουλή του κοινοβουλίου και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πριν τεθεί σε ισχύ.