Αρχαιολόγοι στην Πομπηία ανακάλυψαν τα λείψανα εγκύου χελώνας - Πέθανε πριν προλάβει να βρει ασφαλές μέρος για να γεννήσει

Αρχαιολόγοι στην Πομπηία ανακάλυψαν τα λείψανα μιας εγκύου χελώνας που αναζήτησε καταφύγιο στα ερείπια ενός σπιτιού, το οποίο καταστράφηκε από σεισμό το 62 μ.Χ. και καλύφθηκε από ηφαιστειακή τέφρα και βράχους κατά την έκρηξη του Βεζούβιου.

Η χελώνα του Χέρμαν μήκους 14 εκατοστών και το αυγό της ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε μια περιοχή της αρχαίας πόλης που, αφού ισοπεδώθηκε από τον σεισμό, ανοικοδομούνταν για την κατασκευή δημόσιων λουτρών, δήλωσαν την Παρασκευή αξιωματούχοι. Η Πομπηία καταστράφηκε στη συνέχεια μετά την ηφαιστειακή έκρηξη το 79 μ.Χ.

Δες μέσα σε 1' πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Οι αρχαιολόγοι υποψιάζονται ότι η χελώνα, ενός είδους που είναι κοινό στη νότια Ευρώπη, αναζήτησε καταφύγιο στα ερείπια ενός σπιτιού που είχε υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές από τον σεισμό για να ξαναχτιστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Ο διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας, Gabriel Zuchtriegel, δήλωσε ότι το γεγονός ότι το ζώο είχε ακόμη το αυγό της υποδηλώνει πως πέθανε πριν βρει ένα ασφαλές, φιλόξενο μέρος για να γεννήσει.

 

 

«Αυτό μας επιτρέπει να σκεφτούμε την Πομπηία σε αυτή τη φάση μετά τον σεισμό αλλά και πριν από την έκρηξη, όταν πολλά σπίτια ανοικοδομούνταν, ολόκληρη η πόλη ήταν ένα εργοτάξιο και προφανώς κάποιοι χώροι ήταν τόσο αχρησιμοποίητοι που τα άγρια ζώα μπορούσαν να περιφέρονται, να μπαίνουν και να προσπαθούν να γεννήσουν τα αυγά τους», είπε.

 

Οι ανασκαφές στο τμήμα των λουτρών Stabiane της Πομπηίας διεξάγονται από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, το Πανεπιστήμιο Napoli L'Orientale και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παράλληλα με τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.