Σαγκάη: Πολίτες αρνητικοί στον Covid-19 μεταφέρονται σε κέντρα καραντίνας

Aκραία μέτρα για τον περιορισμό του νέου κύματος του Covid-19 επιβάλλουν οι κινεζικές Αρχές στη Σανγκάη.

Σύμφωνα με το BBC, γίνονται προσπάθειες ολόκληρες κοινότητες πολιτών να μετακινηθούν σε εγκαταστάσεις καραντίνας που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής Pingwang στα βόρεια της πόλης έλαβαν επίσημη ειδοποίηση από κομματικά στελέχη για την μετακίνηση σε περιοχή καραντίνας σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων.

Εκεί θα μείνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα. Από τη μετακίνηση μπορούν να εξαιρεθούν τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες.

Η μετακίνηση αφορά τους πολίτες που είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό. Ωστόσο δεν είναι σαφές γιατί θα σταλούν μόνο αυτοί. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δέχονται μεγάλη πίεση να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης και να μειώσουν τα περιστατικά στο μηδέν.

Ενα παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα προ ημερών σε άλλο χωριό, το Μπεϊκάι, από το οποίο απομακρύνθηκαν μέσα στη νύχτα τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι σε προσωρινό κατάλυμα για να απολυμάνουν την περιοχή.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους, αλλά να αφήσουν ανοιχτές τις ντουλάπες, όπως και την εξώπορτα της κατοικίας τους. Τα κατοικίδια έμειναν πίσω, με τις αρχές να λένε ότι θα τα φροντίσουν.

Πρόκειται για ένα δείγμα για τα ακραία μέτρα τα οποία είναι διατεθειμένη να πάρει η Κίνα για να σταματήσει την εξάπλωση του Covid-19 στη Σανγκάη, η οποία έχει καταγράψει περίπου 400.000 κρούσματα κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων της πόλης παραμένει υπό αυστηρό lockdown που διανύει τώρα την τέταρτη εβδομάδα.