Καναδάς: Συλλήψεις διαδηλωτών του «κομβόι Ελευθερίας»

Όλα τα μέσα επιστρατεύει κυβέρνηση του Καναδά για να κάμψει το κύμα αντιδράσεων για τα υποχρεωτικά μέτρα κατά του κορονοϊού

Παρά τη δικαστική εντολή για διάλυση της κινητοποίησης δεκάδες οδηγοί φορτηγών αλλά και διαδηλωτες παρέμειναν στο σημείο. Η Αστυνομία μη μπορώντας να κάμψει το φρόνημα των συγκεντρωμένων προχωρά τώρα σε συλλήψεις και ρυμουλκήσεις οχημάτων.

Παρόμοια επιχείρηση στήθηκε και το Σάββατο με αποτέλεσμα πολλοί δοιαδηλωτές να αποχωρήσουν ειρηνικά. Η έντονη αστυνομική παρουσία όμως είχε τα αντίθετα αποτελέσματα και έτσι εκατοντάδες έσπευσαν εκ νέου στο σημείο για να ακολουθήσουν οι σημερινές συλλήψεις.

Μιλώντας το Σάββατο μετά τη ρυμούλκηση ορισμένων από τα οχήματα, ο αναπληρωτής επικεφαλής επιχειρήσεων της αστυνομίας του Ουίνδσορ, Τζέισον Μπελέρ, είπε στο BBC ότι το πρόβλημα είναι τώρα οι άνθρωποι και όχι τα οχήματα.
«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι να μείνουν εδώ, δεν είναι ευπρόσδεκτοι να διαταράξουν την κυκλοφορία της γέφυρας μας, δεν είναι ευπρόσδεκτοι να διαταράξουν την κοινότητά μας», είπε.