Νέα τραγωδία με Antonov στη Σιβηρία

Διίστανται οι πληροφορίες που διακινούνται για τη νέα αεροπορική τραγωδία με Antonov ΑΝ-12 στη Σιβηρία. Εικόνες από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που έδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δεν αφήνουν ελπίδες για επιζώντες ανάμεσα στα οκτώ άτομα που επέβαιναν στο ρωσικό μεταγωγικό του οποίου χάθηκαν τα ίχνη στην κεντρική Ρωσία. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν δύο νεκρούς. 

Όπως τονίζεται, το ελικοφόρο αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε κοντά στην πόλη Ιρκούτσκ (4.200 χλμ ανατολικά της Μόσχας).

«Στις 14.50 ώρα Μόσχας, το αεροσκάφος An-12, που πετούσε μεταξύ Γιακούτσκ και Ιρκούτσκ, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ», δήλωσε πηγή στο RIA Novosti. Σύμφωνα με το TASS, οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το αεροπλάνο ανήκει στη λευκορωσική αεροπορική εταιρεία «Grodno» και μετέφερε φορτίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος που μετέφερε εμπορεύματα, ετοιμαζόταν να προσγειωθεί όταν διακόπηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου, ενώ πηγές του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών ανέφεραν ότι μονάδες έρευνας και διάσωσης έχουν σπεύσει σε μία περιοχή 7 χλμ. έξω από το Ιρκούτσκ.

«Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τόπος συντριβής βρέθηκε στην περιοχή του χωριού Pivovarikha [στην περιοχή γύρω από το Ιρκούτσκ], όχι μακριά από το αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο έκανε έναν δεύτερο κύκλο κατά την προσγείωση και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τα ραντάρ», δήλωσε πηγή στο πρακτορείο Tass.