Τουλάχιστον 14 νεκροί εξαιτίας του τυφώνα Λόρα στη Λουιζιάνα και το Τέξας


Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Λόρα στις πολιτείες Λουιζιάνα και Τέξας, στις νότιες ΗΠΑ.

Στη Λουιζιάνα, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι μισοί από τους οποίους από το μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύθηκε από φορητές γεννήτριες τις οποίες χρησιμοποίησαν σε εσωτερικούς χώρους λόγω των διακοπών που σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση.

Άλλοι τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν από πτώσεις δέντρων και ένας άνδρας πνίγηκε ενώ βρισκόταν στη βάρκα του.

Πάνω από 464.800 νοικοκυριά ήταν χωρίς ηλεκτρικό στη Λουιζιάνα την Παρασκευή, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us.

Στο Τέξας τρεις από τους τέσσερις νεκρούς που αναφέρθηκαν στην πολιτεία έχασαν τη ζωή τους επίσης από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Τα θύματα ήταν άστεγοι που αναζήτησαν καταφύγιο σε αίθουσα μπιλιάρδου μέσα στην οποία μετέφεραν μία γεννήτρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Beaumont Enterprise.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο ανατολικό Τέξας, προσθέτοντας όμως ότι ο θάνατός του δεν συνδέεται άμεσα με τον τυφώνα Λόρα. Ο άνδρας σκοτώθηκε όταν δέντρο έπεσε στο τροχόσπιτό του στο Χέμφιλ.

Ο τυφώνας Λόρα είχε περάσει την προηγούμενη Κυριακή από την Αϊτή, όπου προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι αρχές της χώρας. Στη Δομινικανή Δημοκρατία σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο , ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54