Πληθαίνουν τα κρούσματα μετά τη χαλάρωση στα Βαλκάνια – Νέες εστίες της πανδημίας και σε άλλες χώρες τα τελευταία 24ωρα

Κορονοϊός πολιορκεί τις χώρες που βρίσκονται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Αλβανία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα, ενώ νέες εστίες της πανδημίας εντοπίζονται και σε άλλες χώρες.

Στην Αλβανία, από τα τέλη Μαΐου τα κρούσματα της Covid-19 αρχίζουν να αυξάνονται καθημερινά, με 82 μέσα σε ένα 24ωρο στην τελευταία καταμέτρηση.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η Βουλγαρία από τις αρχές Ιουνίου, με 112 νέα κρούσματα την Τρίτη.

Στη Βόρεια Μακεδονία, έξαρση της πανδημικής νόσου παρουσιάζεται από τις αρχές Ιουνίου, με 193 κρούσματα και 9 θανάτους την Τετάρτη.

Σε αυτές τις βαλκανικές χώρες, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν μετά από οικογενειακές συγκεντρώσεις, γιορτές, γάμους και κηδείες, εκδηλώσεις όπου ο κόσμος δεν φορούσε μάσκες και δεν τηρούσε τις αποστάσεις.

Πάνω από 445.000 θάνατοι από κορονοϊό παγκοσμίως

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 445.213 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνισή της στην Κίνα, τον Δεκέμβριο 2019, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περισσότεροι από 8.269.170 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον 3.785.500 θεωρούνται θεραπευμένοι.

Φόβοι για νέα έξαρση του κορονοϊού – Αύξηση κρουσμάτων ανά τον κόσμο

Νέες εστίες της πανδημίας καταγράφονται σε χώρες που έχουν προχωρήσει σε άρση των περιοριστικών μέτρων. Παρά τις ελπίδες που γεννούν οι επιστημονικές προσπάθειες, εντείνονται οι φόβοι για νέα έξαρση του κορονοϊού.

Στο Βερολίνο γειτονιές μπαίνουν σε καραντίνα. Δεκατρία κτίρια με 369 διαμερίσματα μπήκαν σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 57 κρουσμάτων.

Θετικοί στην Covid-19 βρέθηκαν και 400 εργαζόμενοι σε τεράστιο εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων στη Δυτική Γερμανία, το οποίο απασχολεί 3 χιλιάδες ανθρώπους.

Και στο Πεκίνο, όπου τα κρούσματα έφτασαν τα 140 τις τελευταίες ημέρες, κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια, μειώνονται οι πτήσεις και τα δρομολόγια τρένων, ενώ εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται σε καραντίνα. Ο έλεγχος σε όσους εισέρχονται και εξέρχονται από την κινεζική πρωτεύουσα έχει αυξηθεί.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία ξεπέρασε εκείνον των θυμάτων του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη Ρωσία, από ειδικό τούνελ απολύμανσης υποχρεώνονται να περάσουν όσοι επισκέπτονται τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην επίσημη κατοικία του, έξω από τη Μόσχα.Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54