Χειρουργός κακοποίησε εκατοντάδες παιδιά στη Γαλλία

Η χειρότερη, ίσως, υπόθεση παιδεραστίας στην Γαλλία ήρθε στην επιφάνεια, με δράστη έναν χειρουργό, ο οποίος ελέγχεται για την κακοποίηση 250 παιδιών, πολλά εκ των οποίων, εκείνη τη στιγμή, ήταν ναρκωμένα

Ο 66χρονος Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ, ειδικός στις χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα, κατηγορείται ότι επί 30 χρόνια κακοποιούσε αγόρια και κορίτσια, ενώ κρατούσε και ημερολόγιο για τις νοσηρές πράξεις του με λεπτομερείς καταγραφές των θυμάτων του.

 

Θύματα του παιδεραστή αγνοούσαν ότι τα είχε κακοποιήσει, επειδή ήταν ναρκωμένα.

Το 2005 είχε καταδικαστεί για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά οι Αρχές του επέτρεψαν να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του στο νοσοκομείο της Σονζάκ στη δυτική Γαλλία μέχρι το 2017, που συνελήφθη κατηγορούμενος για το βιασμό ενός τετράχρονου και ενός εξάχρονου κοριτσιού.

 

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά παραδέχθηκε ότι επέδειξε «αποκλίνουσα» συμπεριφορά απέναντί τους, όπως είπε ο δικηγόρος του. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του και βρήκε το ημερολόγιο όπου ο «χειρότερος παιδεραστής της Γαλλίας», όπως τον χαρακτηρίζουν τοπικά ΜΜΕ, περιέγραφε λεπτομερώς τις σεξουαλικές επιθέσεις του σε περίπου 250 παιδιά.

Η αστυνομία έρχεται σε επαφή με τα άτομα που κατονομάζονται στο ημερολόγιο του χειρουργού, πολλά εκ των οποίων είπαν ότι δεν γνώριζαν πώς υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Λε Σκουαρνέκ παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε σε «κάποια» παιδιά, αλλά χαρακτηρίζει «προϊόν της φαντασίας» του, όσα περιγράφει στο ημερολόγιο. Η δίκη του χειρουργού αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του έτους ή στις αρχές του επομένου.


ΠΗΓΉ TVXS