Μπόρις Τζόνσον ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας (VIDEO)

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά την ανάδειξή του σε ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος.
Ο Τζόνσον έχει βάλει ένα επικίνδυνο στοίχημα για το Brexit υποσχόμενος μία έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς απώλειες για το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τις αμφιβολίες των Βρυξελλών.

H Ευδοξία Λυμπέρη μεταδίδει.

Ο Τζόνσον επιδιώκει να τελειώσει στις 31 Οκτωβρίου με το Brexit, έστω και χωρίς συμφωνία -προοπτική στην οποία αντιτίθενται πολλοί βουλευτές του κόμματος, αλλά και από τους Εργατικούς. Για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε χθες ένας ακόμη υπουργός της κυβέρνησης Μέι, ενώ και η Ιρλανδία -με το πρόβλημα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία- αναμένει τις πρώτες εξαγγελίες του Τζόνσον περί Brexit.

Φανατικά υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ δηλώνουν και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι οποίοι μάλιστα απέκτησαν νέα ηγεσία, για πρώτη φορά γυναίκα, την 36άχρονη Τζο Σουίνσον.

Ανησυχητικά μηνύματα στέλνουν ήδη και οι Συντηρητικοί βουλευτές της Σκοτίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Σκοτία θα παραμείνει οπωσδήποτε στην αγκαλιά της Ευρώπης.

Το πρώτο συγχαρητήριο μήνυμα ήρθε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, που αναφέρει: Ο Τζόνσον θα είναι καταπληκτικός.


Πηγή: ΕΡΤ