Επιζήμιο ένα δεύτερο δημοψήφισμα για Brexit υποστηρίζει η Μέι

Για «ανεπανόρθωτη ζημιά» που θα μπορούσε να προκαλέσει, σύμφωνα με την ίδια, η διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, θα προειδοποιήσει σήμερα τους βουλευτές,  η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες της  αναμένεται να πει στους βουλευτές, «Ας μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού διοργανώνοντας ένα δεύτερο δημοψήφισμα» για το Brexit.

Η πρωθυπουργός  θεωρεί πως  ένα νέο δημοψήφισμα «θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην ακεραιότητα της πολιτικής μας ζωής», σύμφωνα  πάντα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Υποστηρίζει ότι, αυτό το δεύτερο δημοψήφισμα «πιθανόν δεν θα μας οδηγούσε παραπέρα» και «θα δίχαζε και πάλι τη χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε να εργαζόμαστε για να την ενώσουμε».

Ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας Γκρεγκ Κλαρκ δήλωσε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα αύξανε την ανασφάλεια στη χώρα και ο ίδιος θα προτιμούσε το κοινοβούλιο να υπερψηφίσει τη συμφωνία για το Brexit της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.


Πηγή: ΑΠΕ, AFP,ΕΡΤ