Μαίνεται ο πόλεμος στην Υεμένη κι όμως για τα ΜΜΕ είναι σαν να μη συμβαίνει

Αναδημοσίευση από το insideoutborders.com
Η χειραγώγηση των ειδήσεων και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι τα πιο ισχυρά όπλα στα χέρια της εξουσίας. Μπορούν να εξαφανίσουν μια ολόκληρη πραγματικότητα, όπως συμβαίνει με την Υεμένη, για παράδειγμα.

Ένα παιδί πεθαίνει στην Υεμένη κάθε δέκα λεπτά από αιτίες που μπορούν να αποφευχθούν, ανέφερε η UNICEF τον περασμένο Ιούνιο. Αυτοί οι θάνατοι είναι μόνο μέρος μιας τεράστιας ανθρωπιστικής καταστροφής, μεταξύ των χειρότερων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και μιας επιδημίας χολέρας, που ξεκίνησε πέρσι και συνεχίζεται.

Κι όμως για αυτήν την τραγωδία που είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Υεμένη, τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ προσποιούνται ότι δεν υπάρχει ή ότι δεν αξίζει να γίνεται λόγος.

αρχείο λήψης (6)

Η Σαουδική Αραβία, υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, άρχισε να βομβαρδίζει την Υεμένη, την φτωχότερη χώρα στην περιοχή του Κόλπου στις 23 Μαρτίου του 2015 – χωρίς ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως ήταν η «παράδοση» για τη διεξαγωγή δυτικών πολέμων μετά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου του Μπιλ Κλίντον το 1999 και τον βομβαρδισμό της Σερβίας.

Ο αναφερόμενος ως στόχος της αγγλοαμερικάνικης υποστήριξης στην επίθεση της Σαουδικής Αραβίας ήταν η αποκατάσταση της κυβέρνησης του Αμπντραμπού Μανσούρ Χαντί στην Υεμένη, αφού έφυγε για το Ριάντ υπό την αυξανόμενη πίεση των Σιιτών ανταρτών Χούτι, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ήταν πιόνια του Ιράν.

20Yemenistudentskilled_woundedinSaudiairstrikes

Το Ιράν δεν επιτρέπεται να βοηθήσει τους Χούτι στην Υεμένη, σε αντίθεση με τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τις ορδές των κατά 80% συμμάχων της Αλ Κάιντα και του ISIS αλλοδαπών εθελοντών εισβολέων στο κυρίαρχο κράτος της Συρίας το 2011.

Η υποκρισία της Δύσης συνηγορεί στη στήριξη των ανταρτών στη μια περίπτωση και της νόμιμης κυβέρνησης σε μια άλλη.

Για το λόγο αυτό – η στήριξη του Ιράν – αποκλείστηκε από τη Σαουδική Αραβία με μπλόκα στα λιμάνια της Υεμένης για να ελέγξουν τη ροή των αποστολών όπλων του Ιράν στους αντάρτες, προσθέτοντας στην φρίκη του πολέμου την τραγωδία μιας οικονομικής πολιορκίας με χιλιάδες θύματα, επίσης.

Mideast Yemen

Ο αποκλεισμός εμπόδιζε τη ροή των τροφίμων και των φαρμάκων και άλλων βασικών ειδών με καταστροφικές συνέπειες.

Nurse holds a malnourished child at a hospital in Yemen's capital Sanaa

Ισχυριζόμενος ότι το Ιράν αποσταθεροποιεί την περιοχή, σε αντίθεση με τα στοιχεία της μακρόχρονης ιστορίας των παρεμβάσεων και των επιθέσεων που έγιναν εκεί από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους, ο σύμβουλος Ασφαλείας του Τραμπ επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι ο πραγματικός στόχος είναι η Τεχεράνη.

«Από σήμερα, θέτουμε το Ιράν σε ειδοποίηση» δήλωσε. Ως εκ τούτου, η Υεμένη έμελλε να είναι η ατυχής χώρα που βρέθηκε μεταξύ του Ιράν και των δυτικών στόχων, με αποτέλεσμα να βομβαρδίζεται, να αποκλείεται οικονομικά, το νόμισμά της να καταρρέει και ο λαός της να αποδεκατίζεται.

images (15)

Από τον Μάρτιο του 2015, έχουν εκτοπιστεί 3,2 εκατομμύρια πολίτες της Υεμένης. Δύο εκατομμύρια παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σχολείο και σχεδόν 15 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στη βασική ιατρική περίθαλψη.

Οι αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας κατέστρεψαν σχολεία, νοσοκομεία και ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως ηλεκτρικά δίκτυα και υδροδότηση, όλα τα κλασικά γνωστά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα συνακόλουθα εγκλήματα πολέμου.

Το Κέντρο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανακούφισης του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν (KS Relief), το οποίο ιδρύθηκε το 2015, υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι η Σαουδική Αραβία «δεν σκοπεύει να σκοτώσει πολίτες. Αντ ‘αυτού σκοπεύει να επανακτήσει τη θέληση του λαού της Υεμένης, που αλλοιώθηκε με τη βία από τους επαναστάτες Χούτι».

Η KS Relief έχει προσλάβει μια βρετανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να διαδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» είναι το μότο της.

King-Salman-Aid-Center-sends-aids-to-yemen-840x440

Πράγματι, η KS Relief έχει διαθέσει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια στην Υεμένη, αλλά, αν και το αρνούνται, η βοήθεια διανέμεται μέσω διαφόρων φίλτρων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών του ΟΗΕ, με μυστικούς περιορισμούς ως προς το ποιος, πού και πότε θα μπορέσει να την παραλάβει.

Εν πάση περιπτώσει, η καμπάνια των Σαουδαράβων στην Υεμένη, ακούγεται τόσο γοητευτική όσο η προηγούμενη των Αμερικανών στον «βρώμικο» πόλεμο του Βιετνάμ: «πρώτα η βόμβα και μετά οι επίδεσμοι».

Κι ενώ ΗΠΑ και Βρετανία πλουτίζουν από τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία τα εγκλήματα στην Υεμένη αγνοούνται με επιμέλεια από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σήμερα ένας άνθρωπος πεθαίνει ανά μία ώρα στην Υεμένη από τη χολέρα, που μεταδίδεται με το νερό και σε 20 εκατομμύρια υπολογίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54