Στην Αλεξάνδρεια βρέθηκαν τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης

Συντρίμμια της πτήσης Παρίσι-Κάιρο της EgyptAir στη θάλασσα βόρεια της Αλεξάνδρειας ανακοίνωσαν πως βρήκαν οι αιγυπτιακές στρατιωτικές δυνάμεις, μία και πλέον ημέρα μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Τα αντικείμενα -«μέρη των συντριμμιών του αεροσκάφους και αντικείμενα των επιβατών» σύμφωνα με την στρατιωτική ανακοίνωση- θα εξεταστούν από αιγύπτιους και ξένους ερευνητές που βρίσκονται στο Κάιρο.

Σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, η Αίγυπτος ενημέρωσε την Ελλάδα ότι βρέθηκε ανθρώπινο μέλος, δύο αεροπορικά καθίσματα και βαλίτσες. Ωστόσο, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως πως τα ευρήματα ανήκουν στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το αεροπλάνο πραγματοποίησε απότομες στροφές και έχασε ύψος, αλλά τόνισε ότι τα στοιχεία πρέπει να εξεταστούν από εμπειρογνώμονες. Είπε, πάντως, ότι ακολούθησε κανονική πορεία στον ελληνικό εναέριο χώρο.


Σε ανακοίνωση των αιγυπτιακών δυνάμεων, όπως μεταδίδει το Reuters, αναφέρεται πως τα αντικείμενα βρέθηκαν 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας. Προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός των μαύρων κουτιών.

Λίγο μετά την ανακοίνωσή του αιγυπτιακού στρατού, ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά στους οικείους των επιβαινόντων.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος ανέφερε ότι στοιχεία από δορυφόρους δείχνουν πετρελαιοκηλίδα κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir.

πηγη: in.gr