Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου.. Πώς η Μέρκελ έκανε ένα κοριτσάκι από την Παλαιστίνη να κλαίει;( video)

Αυτό που λέμε "να μαζέψει τα αμάζευτα" προσπαθεί να κάνει η Άνγκελα Μέρκελ. Ο φακός απαθανάτισε τη Γερμανίδα καγκελάριο να εξηγεί (ή για την ακρίβεια να προσπαθεί να εξηγήσει) σε ένα νεαρό κορίτσι από την πολύπαθη Παλαιστίνη γιατί δεν μπορεί να μείνει στη Γερμανία και θα πρέπει σύντομα να απελαθεί.

Το βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου δείχνει το κορίτσι να εξηγεί χαμογελαστό στη Μέρκελ γιατί ονειρεύεται να μείνει στη Γερμανία και η Μέρκελ σε "πολιτική" γλώσσα να εξηγεί στη μικρή που αρχίζει να κλαίει ότι δεν μπορεί να μείνει στη Γερμανία:Σφοδρή κριτική δέχεται, τις τελευταίες ώρες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από την κοινή γνώμη της Γερμανίας αλλά και από ολόκληρο τον πλανήτη.

Κι αυτό γιατί έκανε ένα μικρό κοριτσάκι να ... κλάψει στο πλαίσιο τηλεοπτικής της εμφάνισης, όπου συζητήθηκε το θέμα των μεταναστών.

Η μικρή από την Παλαιστίνη ονόματι Ριμ έβαλε τα κλάματα όταν η Μέρκελ της είπε με ψυχρή πολιτική λογική, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει την απέλαση των δικών της που βρέθηκαν πρόσφυγες στη Γερμανία, ξεφεύγοντας από προσφυγικό καταυλισμό στο Λίβανο.

«Εφόσον δεν ξέρω πόσο καιρό μπορώ να μείνω εδώ, δεν ξέρω ποιο θα μπορούσε να είναι το μέλλον. Θέλω πραγματικά να σπουδάσω τη Γερμανία. Είναι άδικο να βλέπεις τους άλλους να απολαμβάνουν τη ζωή τους και να μην μπορείς να την απολαύσεις μαζί τους» είπε η Ριμ σε άπταιστα γερμανικά.

Η απάντηση της Μέρκελ ήταν η εξής:
«Το καταλαβαίνω, αλλά μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή. Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε στρατόπεδα Παλαιστινίων στο Λίβανο και αν τους πούμε ''μπορείς να έρθεις'' ή να πούμε '' μπορείτε όλοι να έρθετε από την Αφρική'', στο τέλος δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε».

Το γεγονός έχει κάνει τον γύρο των διαδικτυακών μέσων της Γερμανίας και όχι μόνο ενώ έχουν δημιουργηθεί και σχετικά hashtag όπως το  #merkelstreichelt, που σημαίνει «Η Μέρκελ χτύπησε» και #Empathie = εμπάθεια.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18/07/2015 - 14:52