Περού: 17 νεκροί από πτώση φορτηγού σε χαράδρα

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Περού, στην πλειονότητά τους μαθητές, και άλλοι 54 τραυματίστηκαν, όταν το φορτηγό στην καρότσα του οποίου επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή Ουάνουκο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
 
Με το φορτηγό το οποίο είχε παραχωρήσει η δημοτική αρχή, επέστρεφαν μαθητές, καθηγητές και γονείς σχολείου που είχαν πάρει μέρος χθες σε παρέλαση που γινόταν στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας της Σημαίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ουάνουκο, Ρούμπεν Άλμπα Οτσόα, εξήγησε ότι είναι σύνηθες στις αγροτικές περιοχές των Άνδεων, όπως ήταν η περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, λόγω της έλλειψης δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς, οι πολίτες να χρησιμοποιούν φορτηγά για τις μετακινήσεις τους. Ανέφερε, ότι το δυστύχημα φαίνεται πως οφείλεται σε απροσεξία του οδηγού, ο οποίος επέζησε και κρατείται από την αστυνομία. «Το όχημα έπεσε σε μια χαράδρα βάθους τουλάχιστον 100 μέτρων» τόνισε.

Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στο Περού λόγω της έλλειψης ελέγχων στα οχήματα και τους οδηγούς, όπως επίσης και λόγω της επικινδυνότητας των δρόμων.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014 τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στους δρόμους του Περού, που έχει πληθυσμό 30 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/06/2015 - 03:00