φωτογραφία REUTERS/SUZANNE PLUNKETT

Βρετανία: Αποκλείει συνεργασία με το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας ο Μίλιμπαντ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνάψει οποιαδήποτε ανεπίσημη συμφωνία με το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας μετά τις εκλογές της 7ης Μαΐου στην περίπτωση που το κόμμα του δεν καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Εντ Μίλιμπαντ.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο οι Εργατικοί να διαπραγματευτούν με τους με τους εθνικιστές της Σκωτίας μετά τις εκλογές, ο Έντ Μίλιμπαντ απάντησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ότι «δεν ενδιαφέρομαι για καμία συμφωνία, όχι».

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σχετικά με αυτό. Όχι σε συνασπισμό, όχι σε συμφωνίες. Δεν θα συνάψω συμφωνίες με το εθνικιστικό κόμμα της Σκωτίας» τόνισε ο Εντ Μίλιμπαντ.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, είχε και κατά το παρελθόν απορρίψει την πιθανότητα μιας επίσημης συμμαχίας με το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), όμως είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί τη στήριξή του σε σημαντικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο.

Δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ούτε το κόμμα των Συντηρητικών ούτε των Εργατικών αναμένεται να κερδίσει την πλειοψηφία των 650 εδρών του βρετανικού κοινοβουλίου στις εκλογές της 7ης Μαΐου. Θα χρειαστεί κατά συνέπεια να βασιστούν σε συμμαχίες με τα μικρότερα κόμματα προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26/04/2015 - 16:31