Δεκάδες συλλήψεις υπόπτων στην Τουρκία μετά την αιματηρή κατάληξη της ομηρίας εισαγγελέα

22 «ύποπτους αριστερούς» που συνδέονται με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο - Κόμμα (DHKC-P), συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, στην πόλη Αττάλεια της νότιας Τουρκίας‬, μια ημέρα μετά την εισβολή της αστυνομίας στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης όπου κρατείτο όμηρος ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, με αποτέλεσμα το θάνατο του εισαγγελέα και των απαγωγών του.

Με το πρόσχημα ότι η εν λόγω απαγορευμένη οργάνωση προετοίμαζε κι άλλες επιχειρήσεις ανάλογες με τη χθεσινή, η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις.

Συγκρούσεις ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και σε διαδηλωτές, σημειώθηκαν στις συνοικίες Γκεζί και Οκμεϊντάνι της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα και των απαγωγών του. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να τις διαλύσει.Νωρίτερα σήμερα, ένοπλος εισέβαλε σε γραφεία του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP στη συνοικία Καρτάλ, στο ασιατικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan. Στη σύλληψή του προχώρησε η αστυνομία της Τουρκίας. Ο άνδρας κρέμασε σημαία, πριν συλληφθεί.

Σχετική Είδηση: Κωνσταντινούπολη: Όμηρος ο εισαγγελέας της υπόθεσης δολοφονίας του Μπερκίν Ελβάν

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01/04/2015 - 18:07