Φωτογραφία αρχείου

Κύπρος: Λίστα με τους 50 μεγαλύτερους φοροφειλέτες απέστειλε ο ΥΠΟΙΚ στη Βουλή

Κατάλογο με τα ονόματα 50 φυσικών και νομικών προσώπων που οφείλουν εκατομμύρια από τον φόρο εισοδήματος, παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Τα ονόματα ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκαν καθώς σύμφωνα με τονκ. Γεωργιάδη, η κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων ή φορολογικών στοιχείων οποιουδήποτε προσώπου εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων στις οποίες ο υπουργός δύναται να άρει το απόρρητο για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλούσε ενώπιον των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, που εξετάζουν τα τέσσερα από τα πέντε κρίσιμα νομοσχέδια που αποτελούν το πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τις δύο επιτροπές ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πέμπτο και τελευταίο νομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα, λέγοντας ότι οι διαβουλεύσεις παρουσιάζουν πρόοδο. Εξέφρασε την ελπίδα πως στις επόμενες ημέρες θα εξασφαλιστεί η έγκριση των διεθνών δανειστών της Κύπρου για το νομοσχέδιο. Υπέδειξε, ότι το χρονοδιάγραμμα στο οποίο έπρεπε να εγκριθεί το νομοσχέδιο έχει παρέλθει, ωστόσο, η καθυστέρηση οφειλόταν στο κλιμάκιο της τρόικας.

Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι σημείο τριβής μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας είναι το ανώτατο ύψος της αξίας της υπό προστασία πρώτης κατοικίας και το θέμα των εγγυητών, δηλαδή κατά πόσο μετά την εκποίηση οι εγγυητές του χρέους θα απαλλάσσονται πλήρως ή θα παραμένουν υπόχρεοι για το υπόλοιπο του χρέους πέραν της αξίας της εκποίησης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, left.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09/02/2015 - 13:22