Φωτογραφία REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Ματαιώνεται αντιισλαμική διαδήλωση στη Δρέσδη λόγω ισλαμιστικών απειλών

Θα ματαιωθεί «για λόγους ασφαλείας» αντιισλαμική διαδήλωση στη Δρέσδη, που σχεδιαζόταν για τη Δευτέρα,  έπειτα από μια απειλή κατά της ζωής ενός από τους οργανωτές, η οποία προήλθε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
«Επειτα από συζήτηση με την αστυνομία, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε αυτό το μέτρο», γράφουν στο facebook οι υπεύθυνοι του αντιισλαμιστικού κινήματος Pegida, καταγέλλοντας «μια σοβαρή προσβολή της ελευθερίας της γνώμης και της ελευθερίας να διαδηλώνεις» εκ μέρους «των τρομοκρατικών δυνάμεων».

Στις συγκεντρώσεις του Pegida (Ευρωπαίοι πατριώτες εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης), οι οποίες οργανώνονται από τον Οκτώβριο, συμμετέχει ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων. Τη Δευτέρα, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι στο όνομα του τζιχάντ, 25.000 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, έκαναν πορεία στην πρωτεύουσα της Σαξονίας για να ζητήσουν μια πιο περιοριστική μεταναστευτική πολιτική.

Το Pediga ζητεί από τους υποστηρικτές του αύριο, αντί της διαδήλωσης, να βάλουν μια γερμανική σημαία και ένα κερί στα παράθυρα.

«Ζητούμε από κάθε Ευρωπαίο που υποστηρίζει την ελευθερία της άποψης και αντιτίθεται στον θρησκευτικό φανατισμό να τοποθετήσει την εθνική σημαία του και ένα κερί στο παράθυρο», γράφουν οι οργανωτές, οι οποίοι συνηθίζουν να επικοινωνούν ανωνύμως στη σελίδα τους στο Facebook και αρνούνται την άμεση επικοινωνία με δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των διαδηλώσεων του αντιισλαμικού κινήματος, που από τον Οκτώβριο πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα σε πολλές γερμανικές πόλεις, 

Πηγή: naftemporiki.gr