Φωτογραφία αρχείου

Βρετανία: Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην εβραϊκή κοινότητα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον την Παρασκευή σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τους χώρους όπου συχνάζει η εβραϊκή κοινότητα της χώρας.
Σε ερώτηση του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 News αν η Βρετανία έχει αποφασίσει να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της εβραϊκής κοινότητας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την εξάρθρωση ενός τρομοκρατικού πυρήνα στο Βέλγιο, ο Κάμερον απάντησε: «Ναι, είναι κάτι που συζητήσαμε με τις υπηρεσίες πληροφοριών και την αστυνομία στη διάρκεια της σύσκεψης της οποίας προήδρευσα στις αρχές της εβδομάδας».

«Είναι προφανώς πολύ σημαντικό να πάρουμε μαθήματα από όσα έχουν συμβεί αλλού στην Ευρώπη, να θέσουμε ερωτήματα για όσα μπορεί να συμβούν εδώ, αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, γι' αυτό η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσουμε τον αριθμό των περιπολιών προκειμένου να προστατεύσουμε την εβραϊκή κοινότητα», πρόσθεσε και ζήτησε από τους πολίτες της χώρας του να είναι πολύ προσεκτικοί.

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διασφαλίσουμε 100% την προστασία σε μια ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία», προειδοποίησε ο Κάμερον.
Το εβραϊκό ίδρυμα που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας, το Community Security Trust, χαιρέτισε την απόφαση, ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ιδρύματος Μαρκ Γκάρντνερ δήλωσε πως «όσα συνέβησαν στο Παρίσι μπορούν να συμβούν και εδώ».