Φωτογραφία REUTERS

Η Air France-KLM ενδέχεται να καταργήσει 5.000 θέσεις εργασίας

Πρόγραμμα κατάργησης θέσεων απασχόλησης, το οποίο ενδέχεται να πλήξει έως και 5.000 εργαζομένους της, σκοπεύει να καταθέσει η Air France-KLM στους προσεχείς μήνες σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα Le Figaro στην ηλεκτρονική της έκδοση.
«Η διεύθυνση της εταιρείας», η οποία πλήττεται από «έλλειψη ανταγωνιστικότητας», σχεδιάζει «να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα μείωσης του αριθμού των εργαζομένων της φέτος», ανέφερε η Figaro στον ιστότοπό της, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της.

«Τίποτε δεν έχει ακόμη αποφασισθεί σε ό,τι αφορά ένα ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου· είναι εντελώς πρόωρο να αναφερόμαστε σε αυτό», πόσο μάλλον «στο μέγεθός του», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της επιχείρησης.

«Η διεύθυνση της εταιρείας δεν έχει επιλογή. Εάν δεν αρχίσει το συντομότερο ένα τέτοιο πρόγραμμα, η Air France θα είναι νεκρή μέσα σε δύο χρόνια», είπε ένα ανώτερο στέλεχος του αερομεταφορέα, το οποίο δεν κατονομάζεται, στη Figaro.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι ο όμιλος είχε ανακοινώσει την 18η Δεκεμβρίου πως η τρέχουσα δυσμενής συγκυρία εγείρει την ανάγκη να υπάρξουν «συμπληρωματικές ενέργειες για την μείωση του κόστους και μια σημαντική μείωση των επενδύσεων», πρόσθεσε όμως πως η όποια κλιμάκωση των ενεργειών αυτών καταρχάς θα «υποβληθεί στα συνδικάτα που εκπροσωπούν το προσωπικό» της Air France-KLM προς έγκριση.

Η Air France-KLM θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης της την 19η Φεβρουαρίου, είχε όμως ήδη προϊδεάσει στα μέσα του Δεκεμβρίου ότι θα είναι αισθητά χειρότερα των προβλεπομένων.

Πηγές: ΑΜΠΕ,  Figaro 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54