«Στην κατάψυξη» η Τουρκία – Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Σοβα έχει προκαλέσει το Κύμα ψύχους σαρώνει μεγάλο μέρος της Τουρκίας, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές, αλλά και τροχαία δυστυχήματα με ένα νεκρό και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η κρατική αεροπορική εταιρεία της χώρας Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι ακύρωσε 44 πτήσεις εξαιτίας των χιονοπτώσεων κυρίως από και προς τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Στο Καραμπιούκ, στα κεντρικά της χώρας, ένα σχολικό λεωφορείο αναποδογύρισε εξαιτίας του παγετού που είχε καλύψει το οδόστρωμα με αποτέλεσμα ένας μαθητής να σκοτωθεί και 18 άλλοι να τραυματιστούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Πολλοί οδικοί άξονες έχουν κλείσει λόγω των χιονοπτώσεων, κυρίως οι αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν τη Σμύρνη με την πρωτεύουσα Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ενώ εκατοντάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δύο αυτούς οδικούς άξονες, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε περισσότερες από 10 επαρχίες στα δυτικά, κεντρικά και βορειοδυτικά της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, όπου σημειώθηκαν οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις.

Στη βόρεια Τουρκία έχουν επίσης σημειωθεί εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για την επικράτηση πολικών θερμοκρασιών σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα της Τετάρτης 7 Ιανουαρίου με Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στην Άγκυρα.

Πηγές: reuters, Doğan, naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07/01/2015 - 00:11