Φωτογραφία ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ε.Ε.: «Ναι» σε υπό όρους συνεργασία με Αλ. Τσίπρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν λαμβάνει θέση» στην προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, δηλώνοντας παράλληλα πρόθυμος να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, αν βρεθεί «μια κοινή γλώσσα».
Πιερ Μοσκοβισί: Η Κομισιόν «δεν λαμβάνει θέση» στην προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα

Μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μοσκοβισί είχε δηλώσει ότι θεωρεί σημαντική μια «ευρεία υποστήριξη εκ μέρους των Ελλήνων ψηφοφόρων και των μελών της πολιτικής ηγεσίας προς την αναγκαία διαδικασία των ευνοϊκών προς την οικονομική ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων».

Αυτό δεν συνιστά υιοθέτηση θέσης στο πλαίσιο του ελληνικού πολιτικού διαλόγου διευκρίνισε την Τρίτη ο ερωπαίος επίτροπος σε συνάντησή του με δημοσιογράφους. «Δεν πρόκειται για έκκληση για την ψήφιση του ενός ή του άλλου... Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ελεύθερα τους ηγέτες τους».
Οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα άρχισαν να αποδίδουν καρπούς και διεμήνυσε πως δεν πρέπει «να υπαναχωρήσει κανείς χωρίς να το συλλογιστεί» επεσήμανε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είπε πως, αν γίνει πρωθυπουργός, «θα συζητήσουμε μαζί του επί τη βάσει των προτάσεών μας». Θα καταστρώσουμε σχέδια μετά τις 25 Ιανουαρίου, πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει «ήδη εξελιχθεί».
«Μπορούμε να συνεργασθούμε μαζί του υπό ορισμένους όρους, εάν βρούμε μία κοινή γλώσσα. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεργασθούμε με τον κ. Τσίπρα. Εναπόκειται σ' αυτόν να προσδιορίσει τις θέσεις του», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί.