Φωτογραφία REUTERS

Norman Atlantic: Οι εισαγγελείς δεν κατάφεραν να μπουν στο γκαράζ του πλοίου

Ιταλοί πραγματογνώμονες και εισαγγελείς εισήλθαν για δεύτερη ημέρα το Σάββατο στο πλοίο Norman Atlantic όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να έχουν βρεθεί άλλα θύματα, ενώ δεν κατέστη, δυνατή και η είσοδος στα γκαράζ, λόγω εστιών της πυρκαγιάς οι οποίες δεν έχουν ακόμη σβήσει ολοκληρωτικά.
Επί σχεδόν πέντε ώρες έμεινε στο πλοίο ο  εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι, εξηγώντας ότι οι υψηλές epitheorisi norman atlantic mprintiziθερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Norman.

Oι καραμπινιέροι, το Σάββατο προχώρησαν στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου, που σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διασωθέντων παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.

Υπάρχει, παράλληλα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο μέχρι το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας. 


Στο πλοίο εισήλθαν, τέλος και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ