Φωτογραφία REUTERS

Ακτιβίστριες των FEMEN «έλουσαν» τον πρωθυπουργό του Βελγίου με τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα

Δύο ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση... βολής από τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ  στην πόλη Ναμούρ και να τον βομβαρδίσουν με τηγανιτές πατάτες και μαγιονέζα.

Video

 
 
Οι φωτογραφίες από συνέδριο επιχειρηματιών στην πόλη Ναμούρ δείχνουν τον 39χρονο Μισέλ να χαμογελάει τη στιγμή που μια γυναίκα τον περιλούζει με μαγιονέζα.
Ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού είπε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί μήνυση εναντίον των δύο γυναικών.
Απέφυγε ωστόσο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε για το πώς κατάφεραν οι ακτιβίστριες να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας σε μια χώρα η οποία αποτελεί σημαντικό κέντρο στρατολόγησης για τους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία.

Σύμφωνα με βελγικούς ιστότοπους, οι δύο γυναίκες είναι μέλη της οργάνωσης «Λίλιθ», που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή με την ονομασία Femen και διαμαρτύρονταν για τις περικοπές.

Ο κ. Μισέλ διέκοψε την ομιλία την οποία εκφωνούσε εκείνη την ώρα, άλλαξε κοστούμι και συνέχισε αφού η αστυνομία απομάκρυνε τις δύο ακτιβίστριες από τον χώρο.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός του, ο πρωθυπουργός του Βελγίου όταν ταξιδεύει έχει πάντα μαζί του «καθαρό πουκάμισο και γραβάτα».

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22/12/2014 - 23:48