Η επιδημία αυτή, που πλήττει κυρίως τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ. Φωτογραφία REUTERS

ΠΟΥ: Ξεπέρασαν τους 7.500 οι νεκροί από τον Έμπολα

Στους 7.518 ανέρχονται, μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος αναφέρει ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 19.340.
Κατά 140 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον προηγούμενο απολογισμό του ΠΟΥ, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τρεις ημέρες. Η επιδημία αυτή, που πλήττει κυρίως τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η Σιέρα Λεόνε έχει αναφέρει τα περισσότερα κρούσματα, 8.939. Ακολουθεί η Λιβερία με 7.830 και η Γουινέα με 2.581. Όμως οι νεκροί στη Σιέρα Λεόνε είναι 2.556, κατά πολύ λιγότεροι από τη Λιβερία (3.376), γεγονός που οδηγεί ορισμένους ειδικούς να αμφισβητούν τα στοιχεία που δίνει η Φριτάουν.
Εκτός των τριών αυτών χωρών, θύματα του Έμπολα έχουν επίσης αναφερθεί στο Μαλί, τις ΗΠΑ, τη Νιγηρία, την Ισπανία και τη Σενεγάλη.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, που πραγματοποίησε περιοδεία στη Δυτική Αφρική, τόνισε τη Δευτέρα ότι θα πρέπει να βοηθηθούν οι οικονομίες των χωρών που επλήγησαν από την επιδημία αλλά και να εξαχθούν συμπεράσματα από τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να είναι προετοιμασμένος για το μέλλον.

«Ο κόσμος θα πρέπει να πάρει ένα μάθημα και να θέσει σε εφαρμογή καλύτερα συστήματα ταχείας αντιμετώπισης των επιδημιών, ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη επιδημία, μια δοκιμασία που σίγουρα θα έρθει», τόνισε ο Μπαν Κι Μουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ