φωτογραφία REUTERS

Ονδούρα: Σφαγιάστηκαν πέντε γυναίκες - μέλη της ίδιας οικογένειας

Πέντε μέλη μιας οικογένειας, μια γυναίκα 47 ετών, οι τρεις κόρες της, 16 ως 23 ετών, και η μια εγγονή της, 9 ετών, βρέθηκαν σφαγιασμένα μέσα στο σπίτι τους στη βόρεια Ονδούρα, όπως έγραψε η εφημερίδα "La Prensa". Οι δολοφονίες διαπράχθηκαν στην πόλη Λα Λίμα. Ο πατέρας ανακάλυψε το λουτρό αίματος όταν επέστρεψε από τη δουλειά του.
Το μακελειό αυτό σημειώθηκε μερικές ημέρες αφότου ανακαλύφθηκαν δολοφονημένες και θαμμένες η Μις Ονδούρα, η Μαρία Χοσέ Αλβαράδο Μουνιός, 19 ετών, και η μεγαλύτερη αδελφή της Σοφία Τρινιδάδ.

Το αγόρι της Σοφίας Τρινιδάδ είναι ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία των δύο γυναικών. Συνελήφθη, μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο που κατηγορείται για συνέργεια, την περασμένη Τρίτη.

Η Ονδούρα, με 90,4 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2012, θεωρείται η πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου, εξαιρουμένων των εμπόλεμων ζωνών, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του εγκλήματος (UNODC).

Μέσα σε μια επταετία, ο αριθμός των γυναικών που έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή αυξήθηκε κατά 263%, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Ονδούρας, στοιχεία του οποίου επικαλέστηκε η εφημερίδα "The New York Times".

Πηγή: naftemporiki.gr