φωτογραφία REUTERS

Pussy Riot: Τα ποσοστά δημοτικότητας του Πούτιν δεν είναι αληθινά

O Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ενδέχεται να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Ρωσία, κι αυτό γιατί οι πολίτες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην πληροφόρηση και τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται αυστηρά, υποστήριξαν μέλη του συγκροτήματος των Pussy Riot.
Τα δύο μέλη του φεμινιστικού συγκροτήματος, Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και Μαρία Αλιόχινα, έχουν εκτίσει ποινές κάθειρξης για μία διαμαρτυρία την οποία πραγματοποίησαν το 2012 εναντίον του κ. Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, σε μια ενέργεια που προσέβαλε πολλούς ορθόδοξους χριστιανούς.

Τα ποσοστά της δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου έχουν αυξηθεί και οι θετικές γνώμες για εκείνον έχουν ανέλθει σε ποσοστό 80% και πλέον μετά την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, ενώ παραμένουν υψηλά παρά την οικονομική ύφεση και τη νομισματική κρίση.

«Δε νομίζουμε ότι είναι δυνατόν να μιλάμε για οποιουδήποτε είδους στατιστικά στοιχεία περί υποστήριξης ή μη για τον πρόεδρο όταν οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη πληροφόρησης» είπε η 26χρονη Μ. Αλιόχινα στο πρακτορείο Reuters, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα.

«Τα ποσοστά του Πούτιν εξαρτώνται άμεσα από το περιεχόμενο των τηλεοπτικών εκπομπών. Εάν προσέξετε το επίπεδο της προπαγάνδας, έχει αυξηθεί πολύ έπειτα από την έναρξη της επανάστασης στην Ουκρανία», επισήμανε η 25χρονη Τολοκονίκοβα.

Οι δύο γυναίκες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης στη Ρωσία, πολλά στελέχη της οποίας παραμένουν στην χώρα και συνεχίζουν τις πολιτικές τους δραστηριότητες αν και οι μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του κ. Πούτιν οι οποίες είχαν κορυφωθεί τον χειμώνα του 2011 - 2012 έχουν καταλαγιάσει.

«Εμείς διακρίνουμε πλουραλισμό: Μπορούμε να δούμε ότι υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις στη Ρωσία. Εάν ο αυταρχισμός εντέλει εξαλειφθεί, θα έχουμε πραγματικό ανταγωνισμό», υποστήριξε η κ. Αλιόχινα.

Μετά την αποφυλάκισή τους, τον Δεκέμβριο του 2013, τα μέλη των Pussy Riot κάνουν εκστρατείες για τα δικαιώματα των κρατουμένων στη Ρωσία και άλλες χώρες του κόσμου.

Στο Λονδίνο, οι δύο γυναίκες συνάντησαν τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει περάσει δύο χρόνια αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού προκειμένου να αποφύγει την εκτέλεση της απόφασης της βρετανικής δικαιοσύνης να εκδοθεί στη Σουηδία προκειμένου να ανακριθεί στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλικά εγκλήματα.

Πηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21/11/2014 - 21:47