Ουκρανία : Σφοδρές μάχες στο Ντονέτσκ

Σφοδρές μάχες με πυρά πυροβολικού ξέσπασαν τη νύχτα του Σαββάτου στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία, όπου σημαντικές ενισχύσεις έφτασαν προς τις δυνάμεις των ανταρτών, σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ.

Τα πυρά, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, άρχισαν να πυκώνουν γύρω στις 02.00 το πρωί και συνεχίστηκαν με την ίδια ένταση δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού πρακτορείου.

Δεν κατέστη δυνατό να εκτιμηθούν άμεσα οι συνέπειες των βομβαρδισμών αυτών, λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχουν επιβάλει στο Ντονέτσκ οι αυτονομιστικές αρχές από τις 23.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα.

Νέα ένδειξη ότι η εκεχειρία που υπογράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών αργοπεθαίνει μετά τη διεξαγωγή την περασμένη Κυριακή εκλογών στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, η πρωτοφανής αυτή στρατιωτική δραστηριότητα καταγράφεται την ώρα που παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ δήλωσαν χθες ότι είδαν να καταφθάνουν στο Ντονέτσκ μεγάλες ενισχύσεις προς το στρατόπεδο των ανταρτών, δηλαδή περισσότερα από 40 άρματα μάχης και περί τα 20 φορτηγά, ρωσικής κατασκευής και χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, που μετέφεραν πυροβόλα 122 χιλιοστών.

πηγή: efsyn.gr