Κομπάνι: Δέμα ανεφοδιασμού κατά λάθος στο Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο

Δύο κιβώτια με στρατιωτικά εφόδια που προορίζονταν για τους Κούρδους μαχητές στο Κομπάνι δεν έφθασαν ποτέ σε αυτούς μετά τη ρίψη τους νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Ένα εξ αυτών καταστράφηκε αργότερα σε μία αεροπορική επιδρομή και άλλο ένα κατέληξε στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαίωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, ένας εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου.
«Χθες ανακοινώσαμε ότι ένα δέμα ανεφοδιασμού δεν κατέληξε στον επιδιωκόμενο προορισμό και καταστράφηκε. Έκτοτε το αναζητήσαμε εκ νέου και επιβεβαιώσαμε ότι ένα δεύτερο δέμα επίσης δεν έφθασε στο στόχο του και πιθανόν έχει καταλήξει στα χέρια του εχθρού» δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν. Επισήμανε επίσης ότι 26 άλλα δέματα με προμήθειες που ερρίφθησαν στους Κούρδους στην πολιορκημένη πόλη έφθασαν σε αυτούς.

Oι ΗΠΑ πραγματοποίησαν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους την Τρίτη και την Τετάρτη, στοχοθετώντας θέσεις των τζιχαντιστών κοντά στο φράγμα της Μοσούλης στο Ιράκ και τη συριακή πόλη Κομπάνι, σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Διοίκηση.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαπέλυσε 12 αεροπορικούς βομβαρδισμούς κοντά στην περιοχή του Φράγματος της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η CentCom, η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίσης 6 πλήγματα κοντά στο Κομπάνι στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, ανέφερε.

Οι επιδρομές στη Συρία είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα κέντρο επιμελητείας που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος. Από τα πλήγματα καταστράφηκε επίσης ένα από τα κτίρια της οργάνωσης, οχήματα και θέσεις μάχης, τόνισε η Κεντρική Διοίκηση.

Στο Ιράκ από τους βομβαρδισμούς εξολοθρεύτηκε μια μεγάλη μονάδα μαχητών μαζί με τα οχήματά τους και καταστράφηκαν θέσεις μάχης και μια συστοιχία ολμοβόλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αμερικανών.

Οι τελευταίες αυτές επιδρομές γύρω από τη Μοσούλη ακολουθούν τις προειδοποιήσεις του Πενταγώνου ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει να πάρει υπό τον έλεγχό του το φράγμα, που αποτελεί μία ζωτικής σημασίας πηγή ύδατος και ηλεκτρικής ενέργειας για την μεγαλύτερη πόλη του βορείου Ιράκ όπου ζουν 1,7 εκατ. άνθρωποι.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22/10/2014 - 22:28