Ολλανδία: Τρεις νεκροί μάλλον από ναρκωτικά σε φεστιβάλ χορού

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή κατά τη διάρκεια φεστιβάλ χορού (Dance Event) που διεξήχθη στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας τη Δευτέρα.
Όπως εικάζουν οι αρχές, οι θάνατοι αυτοί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προκλήθηκαν από την κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα του ευφορικού Εκσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε η ολλανδική αστυνομία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η μία 41 ετών γυναίκα φέρεται ότι απεβίωσε μετά τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η γυναίκα και δύο άνδρες, ηλικίας 21 και 33 ετών, πιστεύεται ότι πέθαναν εξαιτίας της χρήσης του ναρκωτικού, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επισήμως τα αίτια θανάτου μέσω νεκροψιών-νεκροτομών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, η γυναίκα από την Ουτρέχτη πέθανε το πρωί της Κυριακής, ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε πάει σε ένα κέντρο διασκέδασης όπου DJs έπαιζαν ηλεκτρονική μουσική. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν εκατοντάδες νυχτερινά κλαμπ.
Οι θάνατοι από ναρκωτικά είναι μάλλον σπάνιοι στην Ολλανδία, μια χώρα όπου επιδεικνύεται ανοχή σε ό,τι αφορά τη χρήση ψυχοδιεγερτικών ουσιών από μέρους των αρχών.